to bi mu usporavalo posao / Todorić o političkim previranjima: 'I meni bi kao poduzetniku bilo jako loše da se zakoče državni instrumenti'

Todorić je poručio kako bi i njemu kao poduzetniku bilo jako loše da se zakoče državni instrumenti koji bi mu usporavali posao

8.6.2016.
17:25
VOYO logo

Predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić izjavio je u srijedu u Vinkovcima kako je uvijek bilo političkih previranja i bit će ih, ali kako ona ne smiju negativno djelovati na gospodarstvo. Dodao je kako bi i njemu kao poduzetniku bilo jako loše da se zakoče državni instrumenti koji bi mu usporavali posao.

"Treba raditi. Svi znamo što i kako. U raznim fondovima ima toliko novca, a mi ga ne znamo iskoristiti. Moramo početi donositi odluke i angažirati se jače u provođenju interesa države, a to su investicije", rekao je Todorić odgovarajući na upite novinara u Vinkovcima gdje je s predstavnicima belgijske Ardo Grupe potpisao ugovor o međusobnoj suradnji, ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, a kojim te dvije kompanije postaju ravnopravni vlasnici tvornice Vinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić kaže i kako nisu poduzetnicima toliko problem politička previranja, koja su, kako je ocijenio, normalna u državama, već činjenica da kada dođe nova vlada onda je joj treba najmanje sto dana za uhodavanje, "pa počne raditi neke nove strategije i dok se sve to izvrti, prošle četiri godine".

"Po meni, moramo krenuti raditi. Imamo problema sa selom, sa zaposlenošću, konkurentnošću. Ima sada jedan draga i dobra hrvatska veleposlanica u Poljskoj koja je sama nas nazvala i ponudila nam pomoć. Već smo toliko vina izvezli u tu zemlju. Više nego u cijelu regiju okolo. Ta žena jednostavno radi i djeluje. I to je to", poručio je predsjednik Agrokor koncerna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo