ODGOVOR PREDSJEDNIKA SABORA /

'To su banalna tumačenja': Jandroković demantirao da je Agrokorovim ugovorom ugrožen državni suverenitet

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jandroković je dematirao i da Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu lex Agrokor

26.10.2017.
9:54
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je nakon sastanka u Vladi demantirao da se Hrvatska ugovorom između Agrokora i Knightheada odrekla svog suvereniteta i prepustila ga tom američkom investicijskom fondu.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ugovor o najstarijem kreditu od 1,06 milijardi naziv je tzv. roll-up kredita potpisanog 8. lipnja ove godine između Agrokora, zajmodavaca i agenta kredita, koji sadrži niz odredbi koje tim kreditorima daju pune ovlasti u upravljanju procesom lex Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su to vrlo banalna tumačenja", odgovorio je Jandroković na novinarski upit nakon izlaska iz Vlade gdje je sudjelovao na sastanku na kojem su bili i saborski zastupnici Milijan Brkić i Stjepan Čuraj (HNS). 

Jandroković je dematirao i da Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu lex Agrokor jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni kreditori su investicijski fondovi Knighthead Capital Management i Monarch, Zagrebačka banka, Erste banka, ruska VTB banka i investicijske banke J.P. Morgan i Goldman Sachs i 20-ak zasad nepoznatih investicijskih fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo