TO JE TO OD SUNCA: /

Stiže nam veliko zahlađenje, sutra moguć i snijeg, a proljeće se opet vraća tek krajem mjeseca

Image

Unatoč sunčanom jutru, Državni hidrometeorološki zavod za danas je u Hrvatskoj najavio vrijeme promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

23.4.2016.
10:31
VOYO logo

Kiše već ujutro može biti na Jadranu i u područjima uz Jadran, ali se češće očekuje od sredine, te osobito prema kraju dana kada će je ponegdje biti i u ostalim predjelima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20 °C

Image
Foto: DHMZ

Slično je vremenska prognoza najavljena za Zagreb i okolicu: promjenljivo oblačno, a uglavnom će poslijepodne i u noći povremeno biti kiše, a lokalno je moguća grmljavina. Istodobno, vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka na zagrebačkom području bit će od 17 do 20, a u gorju oko 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Hrvatska 'tužna'

Image
Foto: DHMZ

Nepovoljne biometeorološke prilike će se nastaviti diljem cijele Hrvatske, pa će ljudi osjetljivi na vrijeme patiti od nesanice, razdražljivosti i glavobolje. Pojačane teškoće će imati reumatičari, izraženije na sjevernom Jadranu.

U nedjelju zahlađenje

Image
Foto: DHMZ

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje i s pljuskovima s grmljavinom. Oborine će biti češće u noći i prijepodne. Uz pad temperature zraka u gorju može biti susnježice i snijega. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo. Već prijepodne vjetar će u unutrašnjosti okrenuti na umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana na buru , mjestimice i s olujnim udarima. Očekuje se zahlađenje, pa će temperatura zraka biti uglavnom od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitav tjedan, hladno , tek krajem mjeseca sunce

Idući tjedan, sunca ćemo vidjeti ( i to možda) tek nakratko u utorak odnosno srijedu. U gorskim predjelima temperatura će pati ispod nule, a već sutra bi Ličane mogao dočekati snijeg.

Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ

Kako javlja RTL, sunce i temperature uobičajene za ovo doba godine vratit će se tek krajem mjeseca, a pred nama je nestabilan tjedan - red kiše, red sunca, a temperature će biti niže od prosječnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo