KAOS U STRANCI / Tko će uopće ostati u SDP-u? U tjedan dana otišlo još nekoliko ljudi, od toga dva člana Glavnog odbora

Image

Osim što je u zadnjih godinu dana ostao bez čak osmero saborskih zastupnika SDP gotovo svakodnevno napuštaju i članovi na terenu

27.12.2018.
8:40
VOYO logo

Samo u zadnjih tjedan dana svoju stranačku iskaznicu SDP-u su vratila i dva člana Glavnog odbora SDP-a. Jedan je Darko Vrdoljak, koji je ujedno bio i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra. On je mandat vratio svojoj stranci i otišao iz vijeća.

Stranku je napustio i Damir Vučak, član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i Predsjedništva SDP-a Šibensko-kninske županije, ali i još dvoje članova šibenskog SDP-a – Ivana Lemac Galić, članica Predsjedništva foruma žena GO SDP Šibenik, i Boris Mravinac, član SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nezadovoljni radom predsjednika i načinom rada Gradskog i Županijskog odbora SDP-a, a i smjerom u kojem ide SDP Hrvatske, konstantno se vraćajući na teme iz prošlosti, stavljajući ih u prvi plan, umjesto da se bavimo temama koje će sada i u budućnosti donijeti bolji život svih građana Hrvatske, mi dolje potpisani podnosimo ostavke na sve funkcije kao i na članstvo u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske'', objasnio je trojac iz Šibenika razloge zbog kojih su podnijeli ostavke.

Odlascima Vrdoljaka i Vučka Glavni odbor SDP-a, najviše tijelo stranke između dvije Konvencije, koje jedino i može “rušiti” predsjednika stranke, tako je sa 103 člana danas, nakon svih odlazaka, spalo na svega 96 članova, podsjeća Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove se ne kooptira jer novi Statut to nije ni omogućio pa je nejasno i koliko je ruku u Glavnom odboru danas uopće potrebno za donošenje važnijih odluka, odnosno je li danas natpolovična većina u Glavnom odboru 49 ruku - što je mišljenje jednog dijela ljudi u vodstvu, ili je i dalje 52 ruke, kako drže neki drugi iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo