vremenska prognoza / Tjedna prognoza Nikole Vikić-Topića: i u ovom tjednu se imamo čemu veseliti, temperature ponovno iznad 20!

Image

Debljeg snježnog pokrivača u našoj zemlji već tjednima ima još samo na Zavižanu, trenutačno 35 centimetara, no uskoro ga neće biti niti tamo!

27.3.2017.
14:42
VOYO logo

Prema najavama, kratkotrajna promjena vremena jučer je zahvatila našu zemlju. U većini zemlje ta promjena se manifestirala u vidu zahladnjenja, tek ponegdje je bilo malo kiše te još rjeđe malo snijega koji je prolazno padao sam u višem gorju i nije se primao na tlu. Inače, debljeg snježnog pokrivača u našoj zemlji već tjednima ima još samo na Zavižanu, trenutačno 35 centimetara, no uskoro ga neće biti niti tamo!
Naime, uz to što se prolaskom hladne fronte brzo razvedrilo, sada nam slijedi i porast temperature – u cijeloj zemlji. 

Image

Tako će ovaj tjedan biti pretežno do potpuno sunčan, a mnoge dane i vedar, osobito na Jadranu. Ipak, pripazite na jutra koja će još sutra i u srijedu biti prilično hladna, na kopnu s temperaturom oko nule, na Jadranu između 5 i 10. Baš zbog te niže temperature i još malo vlage u zraku, na kopnu su ujutro mogući mraz te mjestimična, ali kratkotrajna magla

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodneva će i na kopnu i na Jadranu biti osjetno toplija nego što je to danas. Tako će već sutra temperatura dosegnuti 17, 18 stupnjeva, a u srijedu i 20! Slično ostaje i do kraja tjedna!

Image

U četvrtak će se na kopnu prolazno naoblačiti pa postoji mala mogućnost za kratak, prolazni pljusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, pred nama je sunčan, proljetni tjedan uz sve toplije dane te samo u njegovoj prvoj polovini uz hladna jutra. Zbog toga je najbolji savjet slojevita odjeća! Pripazite i na sunčevo zračenje. Naime, UV indeks će zbog vedrih dana biti umjeren do visok.

Pratite nas na RTL Vrijeme, a za više detalja gledajte nas svaki dan u našim prognozama u 16:30 i 19:15!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo