ZABRINUTI DJELATNICI / Tijela stranih državljana već dvije godine u bolnici Svetu Duh: Hodnikom se širi miris raspadajućih tijela

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Radi se o dvoje stranih državljana, jedan iz Bugarske, a drugi iz Njemačke, koji su preminuli u Hrvatskoj, te se dvije godine nakon još uvijek nalaze ovdje jer su ih njihove obitelji odbile preuzeti

24.3.2023.
23:16
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

KB Sveti Duh ima problem s dva mrtva tijela na odjelu patologije.

Radi se o dvoje stranih državljana, jedan iz Bugarske, a drugi iz Njemačke, koji su preminuli u Hrvatskoj, te se dvije godine nakon još uvijek nalaze ovdje jer su ih njihove obitelji odbile preuzeti, pišu 24sata kojima je poslano pismo "zabrinutih djelatnika" o ovome problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu su naveli kako se posmrtni ostaci stranih državljana već drugu godinu zaredom nalaze u prostorijama Zavoda za patologiju te da se prostorijama odjela šire mirisi iz njihovih raspadajućih tijela, no navode da su tijela pohranjena prema propisima te se nalaze u njihovoj mrtvačnici u komorama.

"Točan je navod da se u mrtvačnici, ali adekvatno smještena, nalaze dva tijela preminulih stranih državljana koje njihove obitelji odbijaju pokopati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NEDOSTAJE DJELATNIKA' /

KB Sveti Duh u problemima? Ravnateljica donijela niz odluka koje će osjetiti i građani

Image
'NEDOSTAJE DJELATNIKA' /

KB Sveti Duh u problemima? Ravnateljica donijela niz odluka koje će osjetiti i građani

Putem pravne službe bolnice zatražena su i dobivena očitovanja iz veleposlanstava i od obitelji.

"Radimo na rješavanju tog problema, kako bismo dobili sve potrebne suglasnosti, pokojnike pokopali i time oslobodili mjesta u našoj mrtvačnici. Pokojnici su u komorama i ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje i sigurnost djelatnika", rekla je Ana-Maria Šimunić, ravnateljica KB Sveti Duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnica ima 12 komora, a posmrtni ostaci stranih državljana im zauzimaju prostor. Nadaju se da će lokalne i državne vlasti što prije riješiti taj problem i pokopati ih.

No, sličan problem ima i Medicinski fakultet na čijim se prostorima u Zavodu za sudsku medicinu također nalazi tijelo stranog državljana, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo