thompson oslobođen? / Thompsonov odvjetnik za RTL: 'Onima kojima nije prihvatljiv ZDS nije prihvatljiva niti ova država'

Odvjetnik Marka Perkovića Thompsona kaže na sud pokušavaju utjecati osobe koje nisu sklone Domovinskom ratu

12.12.2019.
14:34
VOYO logo

Odvjetnik pjevača Marka Perkovića Thompsona, Davorin Karačić, rekao je za RTL da još uvijek nisu dobili otpravak presude Visokog prekršajnog suda prema kojoj uzvik "Za dom spremni" na početku pjesme "Bojna Čavoglave", ne predstavlja nezakonito ponašanje

Vijest o presudi objavio je Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore bliske sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što mogu reći je da mi nije drago i smatram da nije u redu da odluke izlaze sa sudova prije nego što ih dobiju sudionici postupka. Ne znam na koji način je list došao do presude. Sam članak smatram tendencioznim i vršenjem pritiska na sam sud. U članku se osjeti politički naboj kojim se, po mom mišljenju, pokušava utjecati na sud da donese drugu odluku i to od strane, po mom mišljenju, osoba koje nisu sklone ni Domovinskom ratu niti hrvatskoj državi", kazao je Karačić za RTL. 

Ističe i kako se u članku navodi da je došlo do preokreta nakon niza presuda koje nisu Thompsonu išle u korist, no Karačić to opovrgava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam do kakvog je preokreta došlo jer je moj klijent u svim predmetima oslobođen. I ovakva odluka, ako takvu i dobijemo, samo potvrđuje kontinuitet ispravnosti sagledavanja na tu stvar. Sama problematika nije u izrazu 'Za dom spremni', već u tome da je izraz koji je bio prihvatljiv u hrvatskoj državi i Domovinskom ratu ne može tek tako postati neprihvatljiv i nelegalan jer neke strukture smatraju da tako ne bi trebalo biti. Mene ustaše uopće ne zanimaju, ali ovdje je riječ o Domovinskom ratu. Očito nekima kojima to nije prihvatljivo, nije prihvatljiva niti ova država", kazao je Karačić dodajući da Thompson do sada ima dvije oslobađajuće presude - suda u Karlovcu i Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo