TEMPERATURE USKORO PADAJU DO NULE: / Uživajte u posljednjem sunčanom danu - Stiže nam velika promjena vremena!

Image
Foto: PIXELL

Sunčani vikend se nastavlja, no ne zadugo. Već nas početkom sljedećeg tjedna očekuje nova promjena vremena i veliko zahlađenje.

29.10.2017.
8:19
PIXELL
VOYO logo

Južni vjetar koji donosi relativno toplo, ali kišno vrijeme pratit će nas tijekom današnjeg dana. Vrijeme će biti promjenjivo, a ukoliko se u popodnevnim satima spremate izaći iz kuće ne zaboravite sa sobom ponijeti kišobran.

Nedjelju će obilježiti djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku i razmjerno vjetrovito. U drugom dijelu dana može pasti malo kiše i to prije svega u unutrašnjosti dok će na Jadranu ipak biti stabilnije, osobito na jugu gdje će biti i najsunčanije. U Dalmaciji će biti najsunčanije i zadržat će se suho. Puhat će umjeren i ponegdje na udare jak jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo, poslijepodne i navečer će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu na buru koja će jačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža jutarnja temperatura od 2 do 6 na kopnu, od 9 do 14 na Jadranu, a najviša dnevna većinom od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva, javlja DHMZ.

U nastavku dana bit će promjenjivo, ponegdje može pasti i malo kiše. Vjetar će poslijepodne okrenuti na sjeverozapadni, a temperature će se zadržati na oko 20-ak stupnjeva, iako će se uz sjeverni vjetar činiti hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblaci i kiša

U nedjelju će se sa istoka početi razvijati veći oblaci koji će donijeti malo kiše. Puhat će jugozapadnjak koji će do kraja dana okrenuti na umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak, a temperatura će biti do 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će djelomice sunčano, ponegdje s malo kiše te vjetrovito, u početku uz umjeren i jak jugozapadnjak, zatim buru. Temperatura će biti uglavnom od 15 do 20 stupnjeva, u gorju malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, ali navečer i ovdje s nešto više oblaka, a na sjevernom dijelu može pasti koja kap kiše. Krajem dana će zapuhati bura, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Promjena vremena u ponedjeljak

Nakon relativno tople nedjelje slijedi značajna promjena vremena. Od početka sljedećeg tjedna očekuje nas drastičan pad temperatura, a sredinom tjedna najviša temperatura u unutrašnjosti sezati će do svega 10-ak stupnjeva dok će na moru biti samo 5-6 stupnjeva više. Osobito hladna će biti jutra na kopnu, ali ni danju neće biti pretoplo, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu će biti djelomice sunčano, ujutro uz maglu, a uz niske temperaturemoguće i mraz. Početak studenog obilježit će i studeno vrijeme, osobito ujutro kada će temperatura biti oko nule. Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, još u ponedjeljak uz umjerenu i jaku buru i tramontanu. Početkom studenog i na Jadranu će biti nešto niže temperature.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo