Tek zaposlili nove ljude i odmah raspisali natječaj!

Navodno patimo od preopterećenja plaćama svojih službenika. No, redovi u službi i dalje se popunjavaju kao da sutra ne postoji. Ili kao da su izbori u nedjelju.

1.12.2011.
17:49
VOYO logo

Državne agencije su birokratski entitet koji se ponajbrže umnožavao u vrijeme vladavine rastrošnog Ive Sanadera. Njegovu nasljednicu Jadranku Kosor zgrozilo je što su se tako neobjašnjivo "razmnožile", pa je na nekoliko mjeseci obustavila zapošljavanje koje se plaća iz proračuna, a onda i pompozno najavila strogu štednju, kresanja i spajanja agencija. Tu i tamo osnivanja pokoje nove agencije.

Ni tada nije bilo velikih promjena, a kamoli danas, kad smo jednako u škripcu, s rupom u državnom proračunu "površine" 20 milijardi kuna. Ipak, izborna je godina. Kočnice popuštaju do krajnjih granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je jedna agencija, samo četiri dana nakon objave rezultata javnog natječaja za zapošljavanje objavljenog u rujnu i četiri dana prije izbora, raspisala natječaj kojim traži još šest zaposlenika.

Šef, njegovi ljudi plus još 45 'malih' šefova

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objašnjava kako je ponukana odlukom ravnatelja i kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u javnim službama, odlučila potražiti višeg unutarnjeg revizora, stručnog suradnika u međunarodnim programima u Odsjeku za međunarodnu suradnju i još četiri suradnika za provedbu projekata u Odsjek za pripremu natječaja i provedbu ugovora. Na neodređeno vrijeme, dakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ravnatelj Ivan Šutalo ima tri tajnice, načelnicu Ureda, pomoćnika i dvije pomoćnice, a samo na web stranicama nabrojeno je još 45 zaposlenika - načelnika, pomoćnika i ravnatelja odjela, među kojima nema imena novozaposlenih, odnosno onih koji su u službu stupili krajem listopada.

Treba li spominjati da registar javnih i državnih službenika još nije gotov?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike