mladi lopovi / Tek mu je 14 godina: Ukrao stvari vrijedne 30.000 kuna, sakrio se pod stol i udario vlasnicu kuće

Image
Foto: Pixell

Četrnaestogodišnjaku je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

5.12.2019.
8:25
Pixell
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 29. studenog donijelo rješenje o pokretanju pripremnog postupka prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (2002. i 2005.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojničke krađe i teških krađa.

Postoji osnovana sumnja da je 14-godišnjak 21. studenog 2019. ušao u nezaključanu obiteljsku kuću u okolici Čakovca i uzeo mobitel i novac (u vrijednosti oko tisuću kuna), a kad ga je vlasnica zatekla kako se skriva ispod stola i htjela ga zadržati, odgurnuo ju je i udario šakom u glavu te pobjegao, piše Varaždinski.hr. Postoji osnovana sumnja i da je u studenom 2019. godine u mjestima u okolici Čakovca, u četiri navrata provaljivao u obiteljske kuće i iz njih uzimao novac i vrijedne predmete (u vrijednosti većoj od 30.000,00 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovano se sumnja da su obojica maloljetnika u studenom 2019. godine provalili u jednu obiteljsku kuću, ali u njoj nisu pronašli novac ni druge vrijedne predmete, te da je 17-godišnjak u srpnju 2019. godine provalio u podrumske prostorije druge obiteljske kuće odakle je uzeo i za sebe zadržao tri puške i više komada streljiva u vrijednosti većoj od 15.000,00 kuna.

Sutkinja za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 14-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo