TANKI SNJEŽNI POKRIVAČ STVORIO PROMETNI KAOS NA SPLITSKOM PODRUČJU: / Nezapamćena drama u Kaštelima: 'Pa što se tu događa?!'

Image

Lančani sudari, kaosi na prometnicama i zabrane nisu spriječile neke stanovnike Splita i okolice da na ceste izlaze s ljetnim gumama.

26.2.2018.
20:54
VOYO logo

Promet u Splitu funkcionira normalno, a ceste i nogostupi se posipaju izvijestila je Gradska uprava Splita, u kojemu u ponedjeljak poslijepodne pada snijeg. No čim se malo makne iz grada, ceste su neočišćene, a prometne nesreće česte.

Cestarske službe su dodatno angažirane na posipanju cesta i čišćenju, posebno u brdskim dijelovima, također su aktivirane ekipe za posipanje nogostupa, prema ranije utvrđenim planovima, priopćeno je. Dodatne količine soli dostavljaju se svim splitskim školama i gradskim kotarevima prema prioritetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska je Gradska uprava poručila građanima da je važno prilagoditi se zimskim uvjetima, koristiti vozila sa zimskim gumama, toplo i višeslojno se odjenuti i imati prikladnu obuću.

I otoci zabijelili

Snijeg je danas padao i na otocima Hvaru i Visu, izvjestili su u splitskom centru 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Kaštela su cijela pod snijegom koji je bez prestanka padao od 10 sati ujutro. Gradske službe rade punom parom, uvjeravaju u gradu, no za ovakvo vrijeme nisu opremljeni. A izgleda nisu ni Kaštelani.

Dva lančana sudara u Kaštelima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apeliramo na građane da ne izlaze sa ljetnim gumama jer to stvara najveće probleme u prometu. Ceste posipamo solju i pijeskom i radimo sve što je u našoj moći" rekao je za Slobodnu Dalmaciju. gradonačelnik Denis Ivanović.

Problemi nisu nimalo bezazleni. Školski autobus je zapeo, u snijegu, a oko 14.15 sati na magistrali u Kaštel Gomilici dogodio se i lančani sudar u kojemu su sudjelovala četiri automobila, na sreću bez ozlijeđenih. Na istom se mjestu nešto kasnije odigrala još jedna prometna nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos i na magistrali

Niti Jadranska magistrala, od Kaštela do Marine, nije potpuno očišćena, a ništa bolje nije ni kod Omiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više od 50 auta zapelo je u grmlju, ljudi su doslovce klizali. Katastrofa...ovo je živi kaos šta se tu događa!', prenosi zgražanje jednog vozača Slobodna.

Opasno Kocinje brdo

Zimske službe su kao i uvijek kad padne snijeg neumorno čistile iznimno opasnu dionicu ceste od Klisa prema Konjskom, na prijelazu Kocinje brdo. Policija je iz prometa isključivala vozila bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo