još jedna sjajna reakcija / Talijana teško ozlijedila elisa katamarana, spašen zahvaljujući hitroj reakciji HGSS-a i HRZ-a

Image
Foto: Vijesti.hr

Prvu pomoć Talijanu je ukazala austrijska liječnica na godišnjem odmoru, no zbog obilnog krvarenja zatražen je hitni medicinski transport za Split

14.8.2017.
17:02
Vijesti.hr
VOYO logo

Jednog 64-godišnjeg nautičara, porijeklom Talijana, teško je ozlijedila elipsa katamarana, nakon čega je helikopterom HZR-a hitno prevezen s otočića Šćedra južno od Hvara. 

Talijan je pao u more nakon čega ga je elipsa ozlijedila po nogama.  Prvu pomoć ukazala mu je austrijska liječnica na godišnjem odmoru, no zbog obilnog krvarenja zatražen je hitni medicinski transport za Split. Ondje je operiran i sada se nalazi van životne opasnosti. U intervenciji su sudjelovali pripadnici HRZ-a, HGSS-a i Lučke kapetanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nautičar je zadobio ozljede obje noge od udarca elise na katamaranu na kojem je bio. U 12:15 s helidroma Firule poletjela je ekipa letača spašavatelja s helikopterom HRZ-a. 

Na Šćedro su stigli u 12:30 gdje su iz lebdećeg helikoptera, na rtu tamošnje uvale, iskočila dvojica spašavatelja. Uz pomoć bajbota stigli su na katamaran gdje su medicinski zbrinuli ozlijeđenog nautičara. Nakon toga su, uz pomoć djelatnika Lučke kapetanije Hvar, unesrećenog transportirali na susjedni rt gdje ih je na stajanci čekao helikopter. Na helidromu Firule su sletjeli u 13:15 gdje je unesrećenoga preuzela ekipa HMP", izvijestio je HGSS na svojim stranicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo