STUDENT JURA I PAS PROSVJEDUJU PROTIV MOLITELJA ISPRED BOLNICE U VARAŽDINU: / 'Cesta nije mjesto za molitvu'

Image
Foto: Ivan Agnezović/Regionalni tjednik
3.3.2017.
13:01
Ivan Agnezović/Regionalni tjednik
VOYO logo

Prvog dana se na molitvi okupilo desetak vjernika. Točno toliko Udruga Betlehem ima svojih članova u Varaždinu, ali oni kažu da su na molitvu pozvani svi.

"Molimo za sve ljude koji su se našli u vrtlogu pobačaja, osobito da žene koje su pobacile pronađu svoj mir. Također molimo da se to više ne događa", rekao je Vjeran Grabant, predsjednik varaždinskog ogranka Udruge za Regionalni tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li se zalažu za zabranu pobačaja, kaže da su se došli boriti molitvom, a ne zakonima.

"Neki dan sam slušao statistiku prema kojoj je Varaždin prije tri godine, kad smo mi počeli s kampanjom, sa 450 pobačaja bio grad s najviše pobačaja u Hrvatskoj. U zadnje dvije godine se ta brojka smanjila na stotinjak, što je dobar znak", kaže Grabant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dok njih desetak tiho moli pognutih glava, desetak metara dalje se smjestio Jura Ščapec sa svojim psom. Oni, kaže Jura, iznose svoje mišljenje o prosvjedu.

"Mislim da cesta nije mjesto za molitvu i da takvoj ideologiji nije mjesto ovdje nego u crkvi", kaže Ščapec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Student elektrotehnike kaže da se ovime demonizira ono što se ne bi trebalo demonizirati. On je, nastavlja, odlučio kontrirati malobrojnom skupu.

"Želio sam dati svoje mišljenje o tome", zaključio je i ostao cijelo poslijepodne zagovarati svoj stav na ulazu u krug varaždinske bolnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije Ivana Agnezovića preuzete su s portala Regionalnog tjednika.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo