pravi prosvjed tek dolazi /

Taksisti iz svih dijelova Hrvatske krenuli za Zagreb, spremaju se nove blokade!

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Plenković je obećao kako će se osnovati posebna radna skupina koja će se baviti problemom rada Ubera i njihovim nezakonitim poslovanjem.

21.6.2017.
16:55
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački taksisti počeli su se povlačiti s prosvjeda iz Vukovarske ulice nakon obećanja premijera Andreja Plenkovića o osnivanju radne skupine koja će se baviti nelegalnim poslovanjem Ubera, no za Zagreb su u poslijepodnevnim satima iz više dijelova Hrvatske krenule nove skupine taksista koje planiraju nastaviti taj prosvjed, piše tportal. 

Ranije su taksisti iz Splita snimljeni na naplatnim kućicama u Dugopolju pored Splita, a navodno su prema Zagrebu krenuli i taksisti iz Dubrovnika i Novalje te sa zadarskog područja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ignoriraju nas, očigledno im dvije i pol tisuće obrtnika i njihove egzistencije ne znače ništa, premda i sami priznaju da je Uber potpuno nelegalan. Nećemo se razići, nego ćemo ići na blokadu prometnica i luka. Borimo se s nelegalnom konkurencijom", izjavio je predsjednik Radio Taxi sekcije iz Splita, piše tportal.

Plenković: 'Osnovat ćemo posebnu radnu skupinu'

Nakon što je premijer Andrej Plenković obećao kako će se osnovati posebna radna skupina koja će se baviti problemom rada Ubera i njihovim nezakonitim poslovanjem, taksisti koji su prosvjedovali u Vukovarskoj ulici počeli su se kupiti iz Vukovarske ulice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno su taksisti iz cijele Hrvatske koji u Zagrebu prosvjeduju protiv Ubera poručili su kako u Vukovarskuj ulici ostaju do daljnjeg. 

Ipak, nešto iza 15 sati promet u Vukovarskoj ulici ponovno se počeo odvijati uobičajenim tokom zahvaljujući policiji koja je došla regulirati promet, a sve veće kolone i zastoji su raščišćeni. Nakon izjave premijera, oko 16 sati taksisti su počeli odlaziti. 

U međuvremenu, tvrtka na koju su se taksisti okomili odlučila je iskoristiti ovu situaciju u svoju korist.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Iz Ubera poručili: 'Blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada'

>> Taksisti prosvjeduju protiv Ubera: 'U Vukovarskoj ostajemo do daljnjega!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Splitski taksisti poručili kolegama diljem Hrvatske: 'Spremni smo doći na Markov trg!'

Naime, Uber je na svom Twitteru na, pomalo, urnebesan način pozvao korisnike na vožnju. "Voliš se kretati slobodno i bez opterećenja? Ne voliš spontane zastoje po gradskim avenijama? Naruči Uber", stoji u objavi Ubera.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo