AFERA AGRAM / Tajni razgovori Bandića i Pripuza: 'Imamo neku kompostanu da to istovarimo, a da nitko ne zna?'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kondor je, smatra USKOK, Bandićeva šifra u tajno snimljenim razgovorima za Pripuza, dok je Leopard, Pripuzova šifra za Bandića.

22.3.2021.
16:15
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

"Jesi se čuo s Bobom? Je l' imamo neku praznu kompostanu da to istovarimo, a da to nitko ne zna?" - pita Milan Bandić svog sugovornika, s kojim razgovara o zbrinjavanju otpada u Zagrebu.

Riječ je o jednom od 90-ak tajno snimljenih razgovora koji su preslušani u sudnici zagrebačkog Županijskog suda u nastavku suđenja za aferu Agram, ističe Večernji list. Odnosile su se na točku optužnice koja se bavi zbrinjavanjem otpada, a USKOK tvrdi da je u tom poslu Grad Zagreb pogodovao Petru Pripuzu, odnosno tvrtkama u njegovom vlasništvu, da dobiju posao za zbrinjavanjem otpada.

Osim Pripuza, Bandića, koji je u međuvremenu preminuo te Slobodana Ljubičića, protiv kojeg je postupak radi bolesti razdvojen u toj su točki, još su optuženi Željko Horvat, Ivan Tolić, Ivan Markus, Filip Čulo i Miljenko Benko. Razgovori se vode o problemu otpada u Zagrebu te kako da ga riješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći je problem glomazni otpad koji se nema gdje odvoziti, pa se  u jednom  razgovoru tako čuje kako Bandića brine da se ne sazna da se taj otpad odvozi u C.I.O.S, jer uvijek netko, kako kaže, propjeva, prenosi Večernjak. 

Bandić dalje govori da se kod "Kondora može unajmiti 218 kontejnera". Kondor je, smatra USKOK, Bandićeva šifra u tajno snimljenim razgovorima za Pripuza, dok je u tim istim razgovorima, Leopard, Pripuzova šifra za Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako problem sa zbrinjavanjem otpada eskalira, na tajno snimljenim razgovorima čuje se kako je jedno od rješenja da se sve to potrpa u kamione i odveze u Veliku Goricu.

Problem nastaje kada iz Velike Gorice dolazi odgovor da oni mogu primiti samo 100 tona, pa se onda dalje rješenje iznalazi u žurnom raspisivanju javnog poziva, za što USKOK u optužnici tvrdi da je napravljen po mjeri C.I.O.S.-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo