Tadić najoštrije osudio izjavu Jadranke Kosor

Predsjednik Srbije Boris Tadić najoštrije je u nedjelju osudio izjavu hrvatske premijerke Jadranke Kosor, koja je zahvalila Anti Gotovini i Mladenu Markaču na zapovijedanju Olujom.

8.8.2011.
8:50
VOYO logo

"Smatram da je jako važno to što se svi optuženi za ratne zločine, uključujući i hrvatske generale koji su prvostupanjski osuđeni, nalaze u Haagu", navodi se u priopćenju Ureda predsjednika Tadića.

U priopćenju se dodaje kako "izjava Jadranke Kosor ne pridonosi razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Hrvatske, koje pokušavaju svoju suradnju podići na višu razinu nakon teških sukoba iz posljednjeg desetljeća prošlog stoljeća na prostoru bivše Jugoslavije, a koji su za sobom ostavili veliki broj stradalih, nestalih i protjeranih sa svojih ognjišta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić drži kako se nikada ne smiju veličati ratni zločinci i ističe da "predstavnici demokratske države Srbije, koja je surađujući s Haškim tribunalom isporučila 46 optuženih za ratne zločine, nikada to nisu činili".

"Nikakve predizborne kampanje i borbe za vlast ne smiju imati za temelj veličanje onih koji su počinili ratne zločine. To je vrlo neodgovorna politika", zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108050015006 arti-201108040299006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo