Tadić na čelu Saveta Evrope?

Kano klisurine!

29.5.2013.
2:09
VOYO logo

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić trebalo bi od naredne godine da preuzme funkciju generalnog sekretara Saveta Evrope, nezvanično saznaju ”Novosti“.

Kako “Večernje novosti” nezvanično saznaju u vrhu evropske diplomatije, novo radno mesto Borisa Tadića od naredne godine moglo bi da bude u Strazburu, gde je viđen kao naslednik Norvežanina Torbjorna Jaglanda na mestu generalnog sekretara Saveta Evrope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle poraza na izborima za šefa države, a zatim i povlačenja iz trke za prvog čoveka DS-a, mnogi su budućnost bivšem predsedniku predviđali u vrhu neke od međunarodnih institucija.

Ni sam Tadić tada nije isključio mogućnost da karijeru nastavi u nekom od svetskih političkih centara. Tadić, međutim, nije želeo za ”Novosti“da se izjašnjava o svom budućem angažmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, do sada se licitiralo brojnim institucijama u kojima bi bivši predsednik trebalo da nađe uhlebljenje. Spekulisalo se da dolazi na čelo Socijalističke internacionale, a u igri su, navodno, bile i neke od funkcija u Ujedinjenim nacijama.

Al, kako sada stvari stoje, Tadić je najbliži angažmanu u najširoj evropskoj integracionoj instituciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno i neki od Tadićevih bliskih saradnika mogu se poslednjih nedelja često videti u Strazburu, na sastancima sa ključnim ljudima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Generalnog sekretara SE, inače, bira upravo Parlamentarna skupština ove organizacije, na preporuku Komiteta ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo