'SVJEDOČIMO PREKRETNICI U POGLEDU DOSTAVLJENIH CJEPIVA': /

Plenković tvrdi da ćemo do kraja lipnja imati dva milijuna doza

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

'Poruka je da ćemo od danas pa do 30. lipnja imati više od dva milijuna novih doza. Svi koji će se htjeti cijepiti, to će moći. Zaključili smo da cijepljenje dobro i pozivam sve da se cijepe'

4.5.2021.
14:33
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković nazočio je danas na svečanoj primopredaji kombi i interventnih vatrogasnih vozila zagrebačkim vatrogascima povodom Dana vatrogastva. Sudjelovao je i na "online" sastanku sa svim županima i voditeljima županijskih zavoda za javno zdravstvo vezano uz distribuciju cjepiva protiv koronavirusa.

“Ovaj vikend svjedočimo prekretnici u pogledu količine dostavljenih cjepiva u RH, na tjednoj razini imat ćemo najmanje 200.000 doza, a uskoro će ih biti i više od 300.000. Smisao sastanka bio je da se intenziviraju napori te da se ubrza proces procjepljivanja diljem Hrvatske. Poruka je da ćemo od danas pa do 30. lipnja imati više od dva milijuna novih doza. Svi koji će se htjeti cijepiti, to će moći. Zaključili smo da cijepljenje dobro i pozivam sve da se cijepe”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako od početka znaju da se od 3,3 milijuna odraslog stanovništva neće svi cijepiti. "Ako dođemo do 2,2 ili 2,3 milijuna cijepeljenih, to će biti jako dobro. Vjerujem da će se velika većina građana cijepiti. Cilj je da se ove doze koje sad imamo na raspolaganju u iduća dva mjeseca koriste. Kontaktirat ministarstva će pojedine poznate osobe, ljude iz svijeta umjetnosti, sporta, koji bi mogli, također javnim cijepljenjem potaknuli ljude da se cijepe”, rekao je Plenković.

Image
MILINOVIĆ ISKRENO O VLADAJUĆIMA: /

'Prirodno okruženje Milanovića je ring, a Plenković je više baletanski tip'

Image
MILINOVIĆ ISKRENO O VLADAJUĆIMA: /

'Prirodno okruženje Milanovića je ring, a Plenković je više baletanski tip'

'Oporba nije nešto kreativna'

Komentirao je i inicijativu oporbe za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša, koja je taj zahtjev danas uputila u saborsku proceduru. Plenković je izjavio da je to uvijek isto prepisivanje novinskih napisa, ali da još nije vidio "taj papir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad ga pogledamo, pročitat ćemo ga. Koliko sam čuo, manje-više je to u istom stilu, prepisivanje raznih portala, novinskih napisa. Nije oporba nešto kreativna. Vlada će se u zakonskom roku očitovati i nakon toga vidjeti kada je najprimjereniji trenutak da se ta rasprava održi”, rekao je.

Prijavu Zlate Đurđević na javni poziv za predsjednicu Vrhovnog suda nije želio komentirati te je samo poručio da se pričeka procedura. S predsjednikom Zoranom Milanovićem će se, kaže, sastati kada se steknu preduvjeti koji se još "nisu stekli”.

Za incident u Borovu je rekao da je skandalozan i nedopustiv. "Ni vojska ni policija ni vatrogasci nisu moji kako se to inputiralo. Jedino ako je bilo drugačije kad je Milanović bio premijer”, poručio je Plenković.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo