otkazali mu savjetnici i odvjetnici / Svi su ga napustili pa se okrenuo Beogradu: Ivica Todorić angažirao odvjetnika koji je branio Slobodana Miloševića?

Image

Iz ureda Tomanović nisu željeli potvrditi da ih je Todorić angažirao, a u Todorićevom odvjetničkom timu u Hrvatskoj nisu upoznati s tom informacijom.

25.10.2017.
10:43
VOYO logo

Nakon izbijanja krize u koncernu Agrokor, kada je postavljena izvanredna uprava nakon izglasavanja Lex Todorića, Ivica Todorić se bliskim suradnicima požalio da nema novca.

Još u lipnju Aljoša Roksandić doveo je Todoriću američke odvjetnike koji su ga trebali zastupati. Roksandić, kao i veći dio ekipe tada okupljene oko njega, tada je vjerovao u priče koje je Todorić plasirao, no s vremenom su se počeli odmicati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je presudilo nastavku suradnje bio je navodno napad na premijera na Todorićevom blogu, kada je Roksandić odustao od zastupanja, a uz sve to, posrnuli bivši čelnik Agrokora navodno mu nije platio za usluge.

No kako piše Večernji, nije Roksandić jedini koji nije plaćen. Iz istog razloga su ga napustili i američki odvjetnici, a priča se da je od suradnje navodno odustao i britanski odvjetnik Michael O’Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je platio hrvatski tim odvjetnika Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković, kao i Wolf Theiss, austrijski odvjetnički tim koji ima jak ured i u Zagrebu. Strane stručnjake je, naravno, i teže platiti, jer njihov sat košta tisuću eura.

Tek se za više odrađenih sati može dobiti popust od 30 posto, no pridodaju li se tome i troškovi, iznosi se lako penju na nekoliko stotina tisuća eura. A u ovom slučaju, šale se neki, Todorić ne može troškove platiti preko tvrtke, kao što mu je bila dugogodišnja praksa u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pisanju bloga navodno mu pomaže odvjetnica iz Imotskog, koja je vjerojatno povezana s Miomirom Žužulom koji surađuje s Roksandićem u New Yorku.

24sata.hr javlja kako je Ivica Todorić navodno je prije raspisivanja tjeralice Državnog odvjetništva u nekoliko navrata boravio u Beogradu, a posljednji put tamo je viđen prije nekoliko dana na sastanku s odvjetnicima iz odvjetničkog ureda Tomanović.  Iz ureda Tomanović nisu željeli potvrditi da ih je Todorić angažirao, a u Todorićevom odvjetničkom timu u Hrvatskoj nisu upoznati s tom informacijom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, odvjetnik Zdenko Tomanović je zastupao Slobodana Miloševića u Haagu i ujedno je bio jedini Srbin koji je vidio Miloševića mrtvog u ćeliji. Također, branio je i Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam.

Prije par dana je, podsjetimo, izdan europski uhidbeni nalog za Ivicu Todorića, a policija je potvrdila da već traga za njim. Bude li Ivica Todorić uhićen u zemlji Europske unije koja je članica Schengena, Hrvatskoj bi trebao biti izručen u roku od 60 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici Ivice Todorića Čedo Prodanović i Jadranka Sloković uložili su žalbu sudu na odluku o istražnom zatvoru. No, prema pravnoj praksi sud neće razmatrati žalbu dok Ivica Todorić ne bude u Remetincu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo