Svi odgovori leže u dvostrukim mjerilima

Hrvatska je jednostavna zemlja. Kad prihvatite činjenicu da su na snazi dvostruka mjerila, te da ćete patiti ako niste među "pravima", život će vam biti lakši.

28.8.2010.
12:39
VOYO logo

Treba li uopće postavljati pitanje zašto Hrvati svim silama jurišaju prema institucijama Europske unije kad je odgovor na to opće poznat. Nije samo riječ o dobroj plaći. Riječ je i o načinu na koji se posao dobiva, ali i o odnosu prema ljudima, koji u hrvatskim tvrtkama i ustanovama češće je sve samo ne ljudski. Ovdašnji recept je- nađite nekog tko se dobro "uvaljao", nekog s kim ćete ispijati kave ili se izborite za svoj put, u suprotnom- selite se. Jer ista pravila ne vrijede za sve.

arti-201008250547006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je najjeftiniji operater? E to je već pitanje na koje se odgovor malo teže dobiva. Točnije, sve to ovisi o onome što želite, koje ste tarife uzeli, kako se što obračunava, tko ima kakve akcije.... Još preciznije, sve su to telekomunikacijske tvrtke toliko zapetljale da je do odgovora teško doći. No ako znate što želite i na svom području pronađete tvrtku koja ondje posluje, već ćete se odlučiti za pravoga. Barem po cijenama poziva i korištenja interneta i tv-a! Kada je, pak, sama usluga u pitanju morate se pripremiti na neviđenu sporost, neopisivu drskost i naposljetku totalni totalni šlamperaj. Na žalost i na tom području Hrvatska je Hrvatska! A vi opet možete povući vezu, prijetiti tužbama i medijima ili krenuti prema Europi.

arti-201008270241006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li država kriva što je 29- godišnji Glinjanin prošloga tjedna pred očima svoje djece presudio njihovoj majci, a potom i sebi pokušao oduzeti život. Nekako je teško povjerovati da nije. Zašto? Zato što u Lijepoj našoj svako malo odnekud procuri neka korupcija. Zato što se na obiteljske tragedije i zlostavljanja reagira tek kad su posljedice već kobne. Zato što osumnjičeni za razne lopovluke odsjede mjesec dana u zatvoru, a suđenje im počne "gotovo kad i mirovina". Zato što dok dobijemo neku sudsku presudu već i zaboravimo tko je optuženi i zbog čega mu se sudilo. Zato što oni koji su krivi rijetko završe ondje gdje bi trebali...

arti-201008270477006 arti-201008250799006 arti-201008270382006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I posljednje pitanje, izuzmemo li sportsku stranu, koje se postavljalo ovoga tjedna bilo je- ne treba li Dijanu Čuljak Šelebaj kazniti zbog njene greške nego treba li ona zbog tog postati glavna vijest u državi? Zasigurno ne. Isto kao što joj zbog toga ne treba ni "odrubiti glavu". Štoviše, njena je greška, koju je priznala i za koju se na kraju i ispričala, isticana dok se preko drugih grešaka olako prešlo. Tako, primjerice, nitko nije prozvao Kristinu Validžić i Ankicu Posavljak, koje su nedavno kao urednice u Dnevniku 3 bez ikakvih problema jedan dio BiH pripojile Hrvatskoj. Kako? One nisu postavljale pitanje, one su napisale najavu za prilog! I k tome su je još pred kamerama pročitale. U njoj su za Obaminu šeficu protokola rekle da je naše gore list. E pa drage dame, nije. Jer je dotična gospođa porijeklom iz Širokog Brijega, a on se nalazi u nama susjednoj državi.

arti-201008240278006 arti-201008240664006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put od raspada bivše države, Hajduk i Dinamo igrat će zajedno u Europskoj ligi, nekadašnjem Kupu UEFA-e. I dok Zagrepčani četvrti put zaredom ulaze u to europsko natjecanje, Hajduk već 16 godina čeka da se na Poljudu zaigra europski nogomet. Splitom je zavladala euforija kakvu ne pamtimo, cijeli grad je poludio zbog Špace, Ibre i društva i ovog je trenutka teško reći kako će svi oni koji žele vidjeti ruski Zenit, belgijski Anderlecht i grčki AEK na Poljudu, doći do karte. Dok u Zagrebu mnogi skreću pogled od Mamićevog Dinama, Dalmacija je zaboravila na ljudske ostatke koje hrvatsko društvo korupcije ostavlja poštenom čovjeku, našavši utjehu u nogometu. Dovoljna je kapja vina, zrno soli i - Hajduk!

arti-201008270380006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201008210030006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo