Zagrebom vladaju žene /

Sve žene Milana Bandića: ima ih više nego Plenković i Bernardić zajedno

Milan Bandić nema problema sa ženskom kvotom. Od 14 zastupnika koliko je s njegove liste ušlo u gradsku skupštinu - čak je 8 žena

13.6.2017.
22:45
VOYO logo

Tko god što rekao, ali Zagrebom vladaju žene! Gradonačelnika Milana Bandića mijenjaju dvije zamjenice - Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Jurković Majić.

Nekadašnja HDZ-ovka, stručnjakinja za marketing nije dugo dvojila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odluka koja je izazov, a koju nije teško donijeti, znate kad se vi pridružujete onima koji znaju kuda idu, a to doista u šestom mandatu se zna kuda se ide.”, rekla je Olivera Jurković Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

Od 14 ruku koliko ima u Skupštini, 8 je zastupnica. Prva ministrica europskih integracija Ljerka Mintas Hodak vraća se u politiku i to kao zastupnica i na Bandićevoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlučila sam se prvenstveno jer poznam gospodina Bandića već dugo godina, pratim njegov rad. Čini mi se da on jako dobro radi, da je Zagreb puno dobrih projekata ostvario u gradu Zagrebu.”, rekla je Mintas Hodak.

U Skupštini ima i kulturnjaka, među kojima je glazbenica Ana Rucner, a po prvi put u Skupštini je i spisateljica Milana Vuković Runjić.

“Oni koji me znaju, znaju da sam ja osoba koja živi što bi s reko 365 dana u godini kulturu ove naše zemlje i meni je kultura na duši. prije svega pisana riječ jer mislim da narod koji zaboravlja čitati i pisati gubi svoj identitet, ali svi ostali segmenti naše metropole su meni top tema.”, izjavila je Milana Vuković Runjić.

I sam Bandić kaže da dela 365 dana u godini, a čini se da to žene vole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On bira ljudske resurse jer vjeruje i očekuje da su 365 dana fokusirani na izvršavanje obveza prema građanima.”, kaže Jurković Majić.

Bivše su mu zamjenice bile Vesna Kusin, koja mu ostaje savjetnica, i Sandra Švaljek, koja mu je sada oporba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovisi naravno o čovjeku želi li bit vjeran nekoj svojoj opciji ili će promijeniti kapute. Premda, povijest nas uči da vrlo često političari mijenjaju kapute prema potrebi i prema sezonskoj modi.”, komentirala je Milana Vuković Runjić.

Najjaču oprobu u skupštini vode žene. Osim spomenute Švaljek, tu su još i Anka Mrak Taritaš kao i Bruna Esih koja će vjerojatno u koaliciju s gradonačelnikom.

“Mislim da će oni doprinijeti kvaliteti toga da i stranka koja je na vlasti u gradskoj skupštini koja mora biti što bilja da bi opravdala povjerenje građana i da bi mogla provesti ono što želi. “, dodala je Ljerka Mintas Hodak.

Jedno je sigurno - i u ovom mandatu Bandić će morati slušati žene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo