sve što trebate znati... / Hoće li nastati kolaps? Policija najavila regulaciju prometa, evo što savjetuju

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Policija svim građanima preporučuje da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom

29.11.2018.
12:12
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak ujutro u Policijskoj upravi zagrebačkoj održana je konferencija za medije povodom održavanja Adventa u Zagrebu i mjera i radnji koje će poduzeti policija tijekom osiguranja. O mjerama i radnjama te posebnog regulaciji prometa govorili su načelnik Sektora policije Davor Posilović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Tihomir Svatoš i voditelj Službe prevencije Velimir Tišma.  

Od 1. prosinca 2018. do 6. siječnja 2019., zbog posebnih mjera sigurnosti bit će regulacija prometa, a dostava u pješačke zone može se obavljati svakodnevno samo u vremenu od ponoći do 10 sati, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se na obodima pješačke zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana prometa

Od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sati, zabranjuje se promet na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog za sva vozila osim tramvaja.

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do ponoći, zabranjuje se promet za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sati, obustavlja se tramvajski promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora.

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do ponoći, zabranjuje se promet u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice za sva vozila osim taxi vozila i vozila stanara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakodnevno od 17 do ponoći, taksi stajalište Vlaška – Europski trg se premješta na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na  Jurišićevu ulicu i izlazom polukružno okretanje kod garaže Ban Centar nazad na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu. Svakodnevno od 17 do ponoći, korisnici garaže Ban Centra za prilaz garaži koriste smjer Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva – ulaz u garažu i odlaze istim smjerom natrag;

Svakodnevno od 17 do ponoći, autobusna linija ZET-a br. 150 od Tuškanca do Trga bana Josipa Jelačića skraćuje se do Ilirskog trga te se odobrava zaustavljanje turističkih autobusa na Palmotićevoj južno od Jurišićeve do Amruševe u desnoj prometnoj traci do 3 minute radi ukrcaja ili iskrcaja putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporuka policije za vrijeme Adventa

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o. Podružnice Zagrebačke ceste. Policija će na mjestima zabrane uspostaviti blokadne punktove.

Vezano uz navedeno, policija svim građanima preporučuje da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba. Svim tvrtkama, trgovinama i štandovima napominju da dostavu u centru grada završe do 10 sati ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo