lokalni izbori / Sve je više potencijalnih kandidata za gradonačelnika hrvatske metropole

Moguću kandidaturu najavljuje Ivan Pernar, a sve se češće spominje i ime Brune Esih

30.11.2016.
18:19
VOYO logo

Kako se bliže lokalni izbori, tako je sve više potencijalnih kandidata za gradonačelnika najbogatijeg i najmoćnijeg grada Hrvatske - Zagreba.

Nedavna svađa Ivana Pernara u tramvaju u kojemu se vozio bez karte mogla bi biti početak njegove kampanje za gradonačelnika Zagreba. Sramežljivo najavljujući tu mogućnost, upravo kao jedno od obećanja navodi - besplatan javni prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ekshibicionist koji će ići pod svaku cijenu. A kako ćete provjeriti? Odlično pitanje, hvala. Postoji nešto što se zovu ankete javnog mnijenja. .. ja se nisam ni ponudio ni kandidirao, a 3,5% ljudi je napisalo ja bi htio Ivana Pernara", govori Pernar.

Kada bi se to dogodilo, analitičari predviđaju da bi najviše uzeo SDP-u, koji ionako gubi podršku - smatra Sanjin Španović koji godinama prati gradsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To potvrđuju i nagađanja o odnosima SDP - HNS. Vrdoljak je Bernardiću jasno poručio - na lokalnim izborima imamo jače kandidate.

"Tu mogu napraviti dar mar i uzeti SDP-u veliki broj glasova i mislim da mogu jednostavno SDP-u dati ultimatum: ukoliko ne podržite Anku Mrak Taritaš, krenut ćemo u sukobe", kaže novinar Sanjin Španović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni na drugoj strani situacija nije čista.

"HDZ ima problem što je godinama slao alibi kandidate za Zagreb, sjetite se Jasena Mesića, Margarete Mađerić, to su kandidati koji nisu imali šanse, a zauzvrat je Bandić mogao pobijediti", dodaje Španović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada Plenković, smatra Španović, mora zadovoljiti struju Milijana Brkića u kandidaturi Andrije Mikulića.

Istodobno, u Zagrebu se rađa nova struja. Zvijezda prošlih izbora Bruna Esih mogla bi jedna od kandidatkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se glasnije spominje i potpredsjednik gradskog HDZ-a Zlatko Hasanbegović. On o tome ne želi javno dok se unutar stranke ne dogovore, ali na telefon je u razgovoru zvučao prilično zainteresirano za Zagreb.

Ipak, kandidatura Brune Esih kao nezavisne, i Zlatka Hasanbegovića kao kandidata HDZa ne bi imala puno smisla jer bi se raslojili glasovi desnice. Ali bi svakako poslali poruku Plenkoviću, kojem Hasanbegović prkosi od samog početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo