PODJELA ODBORA / Sve je poznato: otkriveno što su dogovorili Bandić, HDZ i Esih

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U sporazumu nema spomena o promjeni imena Trga maršala Tita jer je to definirano internim sporazumom između spomenutih strana

11.7.2017.
16:11
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Tportal je u posjedu sporazuma triju stranaka, BM-a 365 i partnera s HDZ-om i Neovisnima za Hrvatsku (lista Brune Esih), koji u osam članaka definira međusobna prava i obveze, podjelu fotelja u skupštinskim odborima, ali i 17 projekata koje planiraju realizirati u naredne četiri godine.

U sporazumu nema spomena o promjeni imena Trga maršala Tita jer je to definirano internim sporazumom između spomenutih strana. Prema sporazumu, Neovisnima za Hrvatsku pripalo je predsjedanje četirima odborima: za imenovanja naselja, ulica i trgova, obrazovanje i sport, prostorno uređenje te međugradsku i međunarodnu suradnju..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranci Milana Bandića pripao je Odbor za izbor i imenovanja te za gospodarski razvoj, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša, branitelje, mladež i nacionalne manjine. HDZ će voditi Odbor za Statut, Poslovnik i propise, financije, kulturu i Odbor za javna priznanja.

Sedamnaest projekata tek je taksativno navedeno bez jasnih rokova u kojima bi trebali biti realizirani. Čiji je koji prijedlog, ne da se iščitati, a riječ je o obnovi fasada, donošenju strategije razvoja prometnog sustava, podršci startup zajednici i uvođenju besplatnog interneta u cijelom gradu, sljemenskoj žičari, tračničkom povezivanju Zračne luke Franjo Tuđman sa Zagrebom, prometnim projektima (rotor Remetinec, Radnička cesta, nove biciklističke staze, priprema izgradnje Jarunskog mosta i spajanje s Črnomercem, spajanje produžene Branimirove sa Sesvetama) i akcijskom planu za smanjenje buke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu projekata nalaze se i spomenici Tuđmanu, domovini i holokaustu, izgradnja CGO-a i zatvaranje Jakuševca, rješavanje pitanja Imunološkog zavoda s Vladom RH, izgradnja hospicija, dječje bolnice, vrtića, škola, kongresnog centra, gradske knjižnice te natkrivanje tržnica. Kao posljednji projekt navedeno je restrukturiranje Holdinga, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo