'ANĐEO S GREŠKOM' / Tolušiću ovo nije prva afera: Dovoljno se prisjetiti samo špic-papka, roštilja koji je zapravo kuća, komentatora Roksa...

Tomislav Tolušić je za vrijeme i nakon svoje političke karijere imao nekoliko afera koje su još uvijek poznate domaćoj javnosti

7.7.2022.
23:50
VOYO logo

Ostavka Zdravka Marića već je stara vijest jer je jutros uhićen Tomislav Tolušić. Bivši ministar poljoprivrede donedavno je dobivao nagrade za svoja vina Apolitico, a sad će prespavati na Oranicama, u pritvoru, jer je muljao na poticajima.

Nakon odlaska iz Vlade otvorio je modernu vinariju iz koje izlaze vina koja se mogu naći po cijenama od 70 do 125 kuna. No, muljažom je uspio dobiti 2,5 milijuna kuna bespovratnih poticaja iz Europskih fondova. Kako? Trebao je samo dokazati da ima još 2,5 milijuna kuna kako bi mogao započeti projekt. Dokazao jest, ali novac zapravo nije imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ON JE I DALJE JAKO MOĆAN' /

Virovitički novinar o Tolušiću: 'Donedavno je bio poljoprivrednik 'kad ga tata natjera', sad sve javne službe kupuju samo njegovo vino'

Image
'ON JE I DALJE JAKO MOĆAN' /

Virovitički novinar o Tolušiću: 'Donedavno je bio poljoprivrednik 'kad ga tata natjera', sad sve javne službe kupuju samo njegovo vino'

Osim toga, da bi izmuzao još novca od Europe, počupao je sve trsove u 2,3 milijuna kuna vrijednom vinogradu te ih ponovno zasadio. "Da bi prikrio činjenicu da je podvalio zapravo već gotov vinograd za natječaj na kojem je trebao tek dobiti sredstva za novi vinograd on je počupao te trsove. Nije jasno je li počupao nakon što je otkriven ili prije natječaja, međutim doista je nadrealna situacija", komentirala je za RTL novinarka Telegrama, Ana Raić Knežević.

Usta moja hvalite me

Kako naziv jednog njegova vina govori, čini se da je Tolušić "anđeo s greškom". Od bivšeg virovitičko-podravskog župana, mlade nade HDZ-a, pa čak i potpredsjednika Vlade, pao je na niske grane, opterećene brojnim aferama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je njegov vozač uhićen u bizarnoj aferi SMS, zatim se Tolušić pojavio kao "glavni junak" afere špic-papak, u kojoj je uspješno negirao kako to nije on na fotografijama s kokainom i prostitutkom, a šlag na torti je bila i afera u kojoj je kuću pretvorio u roštilj. Ne treba zaboraviti ni da je pod pseudonimom Roks na jednom lokalnom portalu hvalio samog sebe i svoju ekipu iz HDZ-a.

Sinčićeva diverzija

Nakon što se priklonio ekipi koja je bezuspješno pokušala srušiti Plenkovića, otišao je iz politike i posvetio se vinima. Posao mu je pokvario Ivan Vilibor Sinčić. On je, naime, cijeli slučaj s poticajima prijavio Uredu europskog javnog tužitelja, koji je reagirao vrlo brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ova Potraga je još prošle godine otkrila mail djelatnika Ministarstva poljoprivrede, u kojem traži obustavljanje postupka dok Tolušić ne bude spreman s elaboratom. Potpisnik je Željko Ferenc, koji je također uhićen u današnjoj akciji.

U jednom je trenutku Tolušić tražio pomoć od svoje nasljednice, no ona ga je "otkantala". "I u tom slučaju je donesena, nakon provjere procedura, odluka o odbijanju", poručila je Marija Vučković i dodala kako se njen prethodnik prijavio na četiri natječaja. Na dva je prošao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više detalja o uhićenjima možete doznati OVDJE.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo