ŠVALJEK NE ISKLJUČUJE KOALICIJU SA SDP-om I HNS-om: / 'S Milanom Bandićem nećemo...'

Image
28.3.2017.
12:18
VOYO logo

"Anketa je lijepo pokazala da sam jedina istinska alternativa Milanu Bandiću i jedina koja ga mogu pobijediti te donijeti stvarnu promjenu u Zagrebu", izjavila je novinarima nestranačka gradska zastupnica Sandra Švaljek u stanci sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Sve je izglednije da će Zagrepčani nakon predstojećih lokalnih izbora imati – gradonačelnicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da kao nezavisna kandidatkinja može okupiti građane cijelog političkog spektra, neovisno o njihovom ideološkom opredjeljenju te da joj upravo to daje snagu i dovodi je do pobjede.

Na pitanje smatra li i dalje da je HNS trgovačka stranka, Švaljek je rekla da se u posljednjih mjesec dana vidjelo kako su se pregovori između SDP-a i HNS-a zapravo svodili na podjelu fotelja i političkog plijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANDIĆ O MAKSIMIRSKOM STADIONU: ‘To je vrući kesten kojega premještam iz lijeve u desnu ruku’

"Mislim da nikako ne smijemo Zagreb gledati kao na politički plijen nego na grad koji ima niz problema, a osim toga i perspektivu dobrog razvoja koja se zapravo izgubila u takvim pregovorima. U pregovorima su jednostavno građani postali drugorazredni, a prvorazredni je postao taj politički plijen - dakle, veliki gradski proračun, stotine fotelja. A mislim da to zapravo i vrijeđa Zagrepčane i daje im jasnu poruku o tome kakva je njihova uloga u ovim izborima", ocijenila je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana kako komentira da HDZ "sa tri kandidata za gradonačelnika" predaje grad opet aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, Švaljek je rekla da je HDZ donio stvarno specifičnu interesantnu odluku o tome da se zapravo njihovo biračko tijelo podijeli na tri dijela i da imaju tri kandidata - Milana Bandića, Dragu Prgometa i Brunu Esih.

ŠVALJEK UPOZORILA NA ‘MULJANJE’: Zagrepčani i zagrebačke tvrtke plaćaju najskuplju vodu u regiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To možda jamči određeni broj mandata u Gradskoj skupštini, ali sigurno ne dovodi do promjene i kao da daje 'vjetar u leđa' Milanu Bandiću", ocijenila je Švaljek.

Na upit s kim ne bi ni pod kakvim uvjetima koalirala u slučaju da njezina lista uđe u Gradsku skupštinu, a što vjerojatno hoće, Švaljek je odgovorila da je to već isticala u nizu prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja lista sigurno ulazi u Skupštinu i osvojit će zasigurno značajan broj mandata, a sigurno nećemo koalirati s Listom Milana Bandića", poručila je Švaljek.

A na pitanje hoće li koalirati s HNS-om i SDP-om Švaljek je ponovila: "Vrlo jasno sam rekla - nećemo koalirati s Listom Milana Bandića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo