Orašar / Svake godine ista priča: Čekanje, i to više od tri sata u redu - za dragocjene kazališne ulaznice

"Ma to je do predblagdanskog ugođaja. Svi ti dani su puno lijepši kad čovjek pogleda tu predstavu"

3.11.2021.
19:14
VOYO logo

Čekanje, i to više od tri sata u redu - za dragocjene kazališne ulaznice. Sve za Orašara, najpopularniji balet na svijetu.

Ispred zagrebačkog HNK gužva je tradicionalna, ali ne i ovakva nervoza građana - jer iako su čekali - zbog pada sistema za prodaju ulaznica ipak ih nisu uspjeli dobiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine ista priča - za Orašarom, najizvođenijim i najpopularnijim baletom na svijetu - i dalje u Hrvatskoj vlada pomama.

"Ma to je do predblagdanskog ugođaja. Svi ti dani su puno lijepši kad čovjek pogleda tu predstavu", kaže Branka iz Zagreba. 

"Orašar, ja bi ga svrstao u neki povijesni fenomen, kao prvo, a kao drugo neki društveno kulturološki fenomen, i to ne samo u Hrvatskoj, on je fenomen diljem svijeta. Bake, djedovi ce dolaziti sa svojim malisanima, unucima, djecom. On je taj nekin trenutak druzenja, zblizavanja", kaže ravnatelj baleta HNK Leonard Jakovina

Image
SVE OVISI O NIZU FAKTORA /

Hoće li covid-potvrde biti obvezne i u kulturi i ugostiteljstvu? 'Za neke predstave će one trebati, a za neke ne'

Image
SVE OVISI O NIZU FAKTORA /

Hoće li covid-potvrde biti obvezne i u kulturi i ugostiteljstvu? 'Za neke predstave će one trebati, a za neke ne'

Ulaznice se jedno vrijeme nisu mogle kupiti

Taj baletni fenomen Petra Iljiča Čajkovskog, u prosincu, na daskama zagrebačkog HNK zaživjet će 14 puta. Spremaju se izvedbe i za početak siječnja. Božićni je to svijet raskoši, šarenila, prinčeva, vila. Orašarom su jednako zaluđena i djeca i odrasli. Kao i prije dvije godine - Ukrajinac Vladimir Malakhov koreograf je popularnog baleta.

No adventska čarolija koja je zavladala HNK-om, ubrzo je prekinuta. Nervozni građani koji su satima čekali svoje ulaznice - nisu ih mogli dobiti zbog preopterećenja sustava za prodaju. Nekoliko sati ulaznice se nisu mogle kupiti ni putem interneta.

"To je ekipa nesposobnjakovića, to nije u redu, jedan softveraš da nekaj ne potipka da badave sto ljudi ne čeka vani", kaže Ivan iz Zagreba. 

"Pitanje je hoće li oni imati te karte ili ne, nije fer za nas koje smo tu čekali jer nam mogu uzeti karte online kad se sustav napokon digne. Zato se sada i borimo da vidimo što se događa", kaže Tomislav Rogulj iz Zagreba. 

Iz kazališta umirujuće poruke - podaci onih koji su strpljivo čekali su zapisani i svaka će se ulaznica naći u pravim rukama. Zbog očekivanih gužvi, dio izvedbi moći će se gledati uz predočenje COVID potvrde, a dio uz pridržavanje epidemioloških mjera. I u ovim pandemijskim vremenima - Orašar je i dalje vjesnik nadolazećih blagdana.



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo