SUTKINJA NIJE POVJEROVALA MILANOVIĆEVOM ŠEFU UREDA: / Kažnjen jer je vrijeđao policajce

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Tomislav Saucha, predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića, kažnjen je za incident s policajcima nakon skijaške utrke Snježna kraljica na Sljemenu 6.

21.6.2015.
8:38
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Tako je utvrdio Prekršajni sud u Zaprešiću te Sauchu nepravomoćno osudio zbog narušavanja javnog reda i mira. Prema sudskom rješenju, zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca Saucha bi za počinjeni prekršaj trebao platiti 772 kune kazne i 500 kuna sudskih troškova. Presudu je sud donio 25. svibnja, no Saucha, koji se branio da nije kriv i nijekao prijavu policije, žalio se Visokom prekršajnom sudu, javlja 24 sata.

Sutkinja mu nije povjerovala

Spis je na viši sud dostavljen 8. lipnja. Kad prouče žalbu, odlučit će je li ona osnovana ili će je odbaciti. Sutkinja suda u Zaprešiću, neslužbeno se doznaje, nije povjerovala Sauchi, nego interventnim policajcima koji su svjedočili da ih je vrijeđao i prijetio im svojom pozicijom te poznanstvima s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i ravnateljem policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident na autobusnoj na Sljemenu

Podsjetimo, umjesto da pristojno i u miru čeka red za autobus s drugim ljudima, on je napao policajce zbog gužve. Pokušali su ga pristojno smiriti, upozorili su ga na neprihvatljivo ponašanje, ali Saucha se nije zaustavio. Nakon četiri dana iz Vlade su priopćili da se Saucha neće očitovati dok MUP ne završi unutarnju kontrolu. Saucha je tvrdio da su policajci vrijeđali njega. Kontrola MUP-a utvrdila je da to nije točno.

24 sata/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo