KAMPANJA JE U PUNOM JEKU / Superizborna je godina, a stranke u niskom startu: Od juga do metropole, gdje su danas bili političari i što su kome obećali

I danas je od juga do metropole bilo radno za stranke

27.1.2024.
21:46
VOYO logo

Superizborna je godina, ali datum kada ćemo na birališta još ne znamo. Odgovor na najvažnije političko pitanje zna samo premijer, ali se i on i oporbene stranke za izlazak pred birače ozbiljno pripremaju, javlja RTL Danas.

I danas je od juga do metropole bilo radno za stranke. Premijer je bio u Imotskom i Splitu na 34. godišnjici utemeljenja HDZ-a u tom gradu. Ne miruju ni protukandidati - u Bjelovaru Peđa Grbin na druženu s Građanima, a u Zagrebu je bila Sandra Benčić na stranačkom skupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 34. rođendan HDZ-a u Splitu, premijer je dobio Hajdukov dres s istim brojem. "Vjerujem da će nakon ovakve fantastične atmosfere prvo pitanje biti da li smo u kampanji. Ja ću odgovoriti odmah - mi smo u kampanji svakoga dana od prvog trenutka kada smo dobili povjerenje hrvatskog naroda", rekao je Plenković na Gripama.

Image
DOBIO GA KAO POKLON /

Plenković u Splitu spremno pozirao s dresom Hajduka, Boban poručio: 'Samo jednu želju imam, da Bijeli budu prvaci'

Image
DOBIO GA KAO POKLON /

Plenković u Splitu spremno pozirao s dresom Hajduka, Boban poručio: 'Samo jednu želju imam, da Bijeli budu prvaci'

Oporba želi znati kada će parlamentarni izbori. "Odugovlači zato što i sam ne zna kada bi ih stavio zato što ima i unutarnje problem i zbog toga što je evidentno da prema svim anketama oni nemaju dovoljno ruku da bi stvorili većinu", rekla je Sandra Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo, znamo što nam je fokus, prije svega to je borba za standard hrvatskih građana, borba za veće plaće i mirovine", kazao je Grbin. "Idemo kao SDP sa svojim programom, vizijama i idejama i razgovarat ćemo s nekim pojedincima koji su se do sada pokazali svojim društveno-političkim radom", dodao je.

Most je već spreman

Možemo na izbore izlazi samostalno uz mogućnost točkaste koalicije. Benčić kaže da u postizbornoj koaliciji vide sve one stranke od centra na lijevo sa kojima dijele neki najveći dio vrijednosti. Dodala je da neće sigurno formirati vladu s Mostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most na izbore ide sa Suverenistima, a na terenu već traju pripreme. "Mi smo već ustrojili svoje koordinatore po izbornim jedinicama i spremno dočekujemo taj potez vladajuće većine", kaže Nino Raspudić.

Stephen Bartulica kaže da hrvatska javnost ima pravo znati kad će izbori. "Drugo, mi se zalažemo za Hrvatsku gdje uspjeh neće ovisiti o stranačkoj iskaznici", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su izbori bliže, tako rastu i sindikalni apetiti, a neki čak i prijete štrajkovima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo