'POTPUNA TRANSPARENTNOST' / Plenković otkrio što očekuje od Turudića: 'Buku radi Milanović, oporba, zašto?'

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

'U odnosu na vrijeme kad je Milanović birao iz šešira, mi smo imali transparentnu proceduru', tvrdi Andrej Plenković

27.1.2024.
14:27
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković govorio je danas o izboru Ivana Turudića kao kandidata Vlade za glavnog državnog odvjetnika. Kaže da je poziv trajao mjesec dana i svi pravnici koji su zainteresirani su se mogli javiti, a javilo ih se četvero.

“Potpuna transparentnost”, kaže o načinu na koji je Vlada birala, a dodaje i da su svi kandidati nekoliko sati izlagali svoje programe potpuno javno. Vlada je sa svim kandidatima provela i dodatne intervjue i na temelju tih intervjua izagrala, jednosglasno u povjerenstvu, odabrala Turudića koji im se činio najbolji, najzreliji i najspremniji za samostalan rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovakva velika buka koja se može čuti je dosta indikativna. Buku radi Milanović, oporba, zašto? Što je tu novo? U odnosu na vrijeme kad je Milanović birao iz šešira, mi smo imali transparentnu proceduru. Ove koji danas galame nisam čuo kad je Milanović išao ilegalno kandidirati profesoricu Đurđević”, kaže Plenković.

Istaknuo je da od Turudića očekuje da bude samostalan, neovisan i vodi borbu protiv kriminala i korupcije. Za komentare predsjednika Republike kaže da nisu vrijedni komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OČEKIVAO SAM TO' /

Ivan Turudić nije iznenađen napadom Milanovića: 'To je posve u njegovom stilu, pravnik u njemu je davno umro'

Image
'OČEKIVAO SAM TO' /

Ivan Turudić nije iznenađen napadom Milanovića: 'To je posve u njegovom stilu, pravnik u njemu je davno umro'

Na pitanja o izmjenama Kaznenog zakona koje su, također digle veliku buku javnosti, Plenković ponavlja da se izmjene išlo zbog zaštite presumpcije nevinosti i da bi se spriječilo uski krug ljudi koji ima informacije u ranoj fazi postupka da njima manipulira.

Govoreći o rezultatima anketa, Plenković kaže da je HDZ u poziciji da se može s ponosom osvrnuti na svoja postignuća i to sve bez da su počeli kampanji. Nabrojao je, ponovno, projekte koje smatra uspjesima svoje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Stranački dečko, patološki nelojalan, Ture': Milanović se obrušio na Turudića, a HDZ šuti. Odgovorio mu samo Sanader:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo