Suluda priča iz Rijeke: U roleti joj živjelo 40.000 pčela, napravile 20 kg meda!

27.6.2013.
9:03
VOYO logo

Vidmara je u svoj stan na petom katu nebodera u Bujskoj 15 na riječkoj Kantridi pozvala Nada Stančić, koja se zabrinula zbog sve većeg broja pčela koje su se naselile u drvenoj kutiji rolete njene sobe. Riječ je o sobi koju Nada Stančić malo koristi, te joj služi kao svojevrsno skladište, pa roletu stoga gotovo nikad ni ne diže. Gradske pčele su to očito primijetile i pažljivo izgradile svoju impozantnu zajednicu koja je sve iznenadila – i stanare Bujske i pčelare iz Biopčele, piše Novi list.

Naime, iskusni pčelar je još prije nego što će teškom mukom otvoriti medom posve zalijepljenu drvenu kutiju rolete, prognozirao najmanje dvadesetak kila vrhunskog meda i – pogodio. Vidmar je tako u roleti izbrojao 21 okvir s mednim saćem, što ga je navelo na frapantan zaključak – pčelinja zajednica u Bujskoj formirana je prije otprilike godinu dana i ona danas broji najmanje 40-ak tisuća jedinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Med iz rolete ukusan i prirodan

Vidmar je kazao i da je med iz rolete poput onog iz prirode – nema pesticida, a vosak i med su lijepih boja. Prema tome proizvod je vrhunske kvalitete, a Vidmar, koji ga je kušao, zaključio je da je laganog okusa i božanskog izgleda, te da po okusu potječe od bagrema i lipe.

Budući da se Vidmar drži pravila da u svojim intervencijama prikupljeni med vraća vlasniku stana ili zemljišta na kojem je pronađen, Nada Stančić je završila ovu pustolovinu s neočekivanim dobitkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo