Velika borba za dobro plaćen posao / Sudar titana: Tko je na listama SDP-a i HDZ-a i tko ima najveće šanse ući u EU parlament

Image
Foto: RTL

Prema istraživanju CRO Demoskop, građani bi u EP, očekivano, najčešće poslali HDZ-ove kandidate

8.4.2019.
9:50
RTL
VOYO logo

Poznata su imena kandidata svih većih stranaka za Europske izbore. U vladajućem HDZ-u do zadnjeg se trenutka raspravljalo o tome tko će sve ući na listu.

S druge strane, u SDP-u ni predstavljanje lista nije moglo proći bez nezadovoljstva. Neki su jasno isticali kako nisu zadovoljni postavljanjem Mirele Holy na listi iako se ona nalazi tek na 11. mjestu. A mi vam predstavljamo prvih šest, one koji imaju šansu predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijem istraživanju CRO Demoskop, građani bi u Europski parlament, očekivano, najčešće poslali HDZ-ove kandidate, ali nešto manje nego što imaju u onim prvim, općenitim preferencijama koje smo vidjeli. U mandatima, HDZ osvaja 5, SDP 3, te po jedan mandat Živi zid, Amsterdamska koalicija i Most.

Ovom prilikom vam predstavljamo prvih šest kandidata s lista HDZ-a i SDP-a, koji imaju možda i najveće šanse za osvajanje mandata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo da je sedmi na listi HDZ-a župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, a slijedi državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije Stjepan Ribić, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić.

S druge strane, Gordanu Marasu namjenjena je sedma pozicija na listi SDP-a. Osma je Barbara A. Vupora, deveti Mladen Novak, a deseta Sanja Radolović. Mirela Holy je na 11. mjestu, dok listu zatvara Ranko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/7
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
'INSTRUKTOR U SJENI' /

Milanović otkrio: 'Pod krinkom se vozim Zagrebom i mobingiram Tomaševića - ovo ti ne valja, ovo moraš...'