Uhićeno najmanje 10 osoba / Sudac Kovačić će se sutra pojaviti u Uskoku i isto tako ispitat će se neki svjedoci

Dakle sudac Kovačić će se sutra pojaviti ovdje u Uskoku i isto tako ispitat će se neki svjedoci, a nakon toga Uskok će izaći s nekim svojim zaključkom.

17.2.2021.
22:36
VOYO logo


Pali su i suci. Mjesec dana nakon što su po prvi put u povijesti suci objavili svoje imovinske kartice, dva tjedna nakon što je rad stečajnih upravitelja došao pod povećalo javnosti zbog šibenske tragedije, danas je u velikoj akciji USKOKA uhićen sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mihael Kovačić.

Nije jedini. Cijeli dan traju uhićenja i pretresi u Zagrebu i Sisku, a ukupno je uhićeno najmanje deset osoba, među njima i stečajni upravitelji. Sumnjiči ih se da su u više stečajnih postupaka prali novac, odnosno u privatne svrhe potrošili 30 milijuna kuna s računa stečajnih dužnika. 

Ispitivanja u USKOKu i dalje traju, a o svemu je izvijestila Ivana Ivanda Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovođenja ovdje u Uskok počela su oko 16 sati, vrlo vjerojatno trajat će do dugo u noć. Prema zasad dostupnim informacijama 13 osoba je uhićeno, među njima je najpoznatije ime je sudac Mihael Kovačić. Tu su članovi njegove obitelji, ali i stečajni upravitelji. Ono što se za sad zna da se Kovačića sumnjiči za zlouporabu položaja, a sve skupa se 13 osoba sumnjiči da malverzacije radili za stečajevima na način da su vjerovnici oštećeni za 30 milijuna kuna. inače, sudac Kovačić sutra bi trebao biti doveden ovdje u prostorije Uskoka. A očito je on znao da će biti cijela ova akcija uhićenja obzirom da je tražio razrješenje još prije nekoliko dana. O tome sam je razgovarala s predsjednikom DSV-a, evo što je rekao.

Image
Predsjednik Državnog sudbenog vijeća /

Darko Milković za RTL: 'Prije 20 dana Kovačić je zatražio razrješenje, ne navodeći razlog. Nakon 30. travnja on više neće biti sudac'

Image
Predsjednik Državnog sudbenog vijeća /

Darko Milković za RTL: 'Prije 20 dana Kovačić je zatražio razrješenje, ne navodeći razlog. Nakon 30. travnja on više neće biti sudac'

Nakon Šibenika i onog groznog slučaja gdje je ubijena stečajna upraviteljica otvorila se kao Pandorina kutija s tim problemima stečaja, sa problemima korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li zvono zazvoni u sudbenom vijeću za alarm što se tiče korupcije i tih problema sa sucima, predsjednik Državnog sudbenog vijeća Darko Milković rekao je: 
"Zvono ne zvoni državnom sudbenom vijeću, ono nema nikakvu nadležnost u tom pogledu. Ali, možda zakonodavcu, odnosno državi, možda da uredi zakonodavni okvir drukčije da je moguć veći nadzor tih postupaka i veća transparentnost tih stečajnih postupaka."

Dakle sudac Kovačić će se sutra pojaviti ovdje u Uskoku i isto tako ispitat će se neki svjedoci, a nakon toga Uskok će izaći s nekim svojim zaključkom pred istražnog suca sa zahtjevom za koga će tražiti istražni zatvor, atko će na slobodu. No, o tome će odlučiti sudac istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo