vojnici sve stojički podnijeli / Zbog svađe Milanovića i Banožića, ispraćaj vojnika u istom danu dva puta...

Na KFOR-ovu misiju u Kosovo ispraćeni su dva puta. Prvo pod vodstvom ministra obrane, a onda i u režiji vrhovnog zapovjednika. Vojnici su dvije svečanosti za istu misiju stoički izdržali, a Milanović i Banožić dodatno odnos začinili uvredama i optužbama za maltretiranje vojske

21.11.2022.
19:37
VOYO logo

Rastanak od najbližih uvijek je najteži - 38. kontingent vojnika odlazi na šestomjesečnu operaciju potpore miru na Kosovo. Blagdane će provesti bez najmilijih.

"To je naš posao, to je naš poziv. Obitelji su spremne na to. Ono što je najbitnije imamo potporu obitelji", kaže satnik Dalibor Strbat, zapovjednik motorizirane satnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se uzbuđeno, ponosno i čast mi je da idem u ovu misiju", tvrdi skupnica Andrea Čukec, pripadnica 38. hrvatskog kontingenta.

Image
Opet o Banožiću /

Milanović: 'Imam đon-obraz. Ja sam ciničan, bezdušan tip. Nikad mi nije neugodno'

Image
Opet o Banožiću /

Milanović: 'Imam đon-obraz. Ja sam ciničan, bezdušan tip. Nikad mi nije neugodno'

Isti ispraćaj održan je dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo za ministra obrane, a zatim za vrhovnog zapovjednika i obitelji. Sve zbog svađe Milanovića i Banožića, ali njima nije neugodno.

"Meni je čast što sam danas došao ovdje ispratiti hrvatski kontingent. To je samo potvrda da je Pantovčak našao poligon za obračun s Vladom", rekao je ministar obrane, Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam dosta đon obraz, ja sam vam dosta bezdušan i ciničan tip pa nemojte pitati je l' mi neugodno. Meni je žao, ali dobro je ovo je generalna proba, ako želi biti mažoretkinja moja može biti", rekao je predsjednik Republike, Zoran Milanović.

Zbog njih je zapovjednik kontingenta održao dva ista govora, što o tome misli - drži za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam vojnik, ljudi iza mene su vojnici, vojnikinje, časnici, do časnici. Nemam mandat da komentiram takvo pitanje, ja sam vojnik", kaže brigadir Marko Pulić, zapovjednik kontingenta.

Dok svađa traje, važna vojna pitanja ostaju neriješena, između ostalog smjena i izbor prvog čovjeka vojno obavještajne agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek izašao pred medije i smijenio ravnatelja, je l' to normalno? Je l' se tako rješavaju problemi unutar vojno sigurnosnog sustava", pita se Banožić.

"Ja ne mogu nazvati državnu odvjetnicu kao Plenković da ju bok draga kako si? Je l' vrše pritisak na tebe, ja vršim pritisak na tebe potiskom svog glasa koji ipak nije glas opernog baritona, nego čovjeka od 56 godina. Što je sa slučajem Banožić", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operacija potpore miru nije potrebna samo Kosovu, nego i hrvatskom državnom vrhu!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo