i to je moguće / Sve se čuje, sve se zna: izbacili ju iz Mostovog autobusa jer je ‘lajkala’ HDZ-ovog kandidata!?

Image
Foto: dubrovački dnevnik

MOST je organizirao prijevoz za sve studente koji žele doći u Metković kako bi glasovali, poručivši im da glasuj prema vlastitom razumu i savjesti. No, čini nam se da su vrlo jasno pokazali da to i ne misle.

19.5.2017.
10:50
dubrovački dnevnik
VOYO logo

Studentica koja se školuje u Zadru, inače građanka Metkovića, izbačena je s popisa putnika koji su autobusom, u organizaciji Mosta, sutra trebali biti prevezeni u Metković na glasanje na lokalnim izborima. Njezin otac tvrdi da je razlog tomu zato što je njegova kći na Facebooku lajkala stranicu Dalibora Milana, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Metkovića, piše Neovisni portal.

U Facebook postu objavljenom 7. svibnja pisalo je: "Dragi Metkovci u Zadru, kao što vjerojatno svi već dobro znate, u nedjelju 21.05. 2017. održavaju se lokalni izbori u Republici Hrvatskoj, pa tako i u našem rodnom gradu, Metkoviću. Kako je to bilo i prije 4 godine, tako će i ove godine MOST organizirati prijevoz za sve studente koji žele doći u Metković kako bi glasovali (nemojte ovo protumačiti kao kupovanje glasova, svi imamo 18 godina, glasujte prema vlastitom razumu i savjesti). Ukoliko se želite javiti za prijevoz do Metkovića, ali i nazad, slobodno se javite meni u inboks i ja ću vas pribilježiti i reći vam sve pojedinosti koje vas interesiraju. Vidimo se”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka se nakon te objave pribilježila za prijevoz do Metkovića, no kako otkriva njezin otac dana 16. svibnja stigao je poziv s kojeg je poručeno da je ona skinuta sa popisa putnika s jasdnom porukom “da se sve čuje i sve zna”, između ostalog da je “lajkala” stranicu Dalibora Milana.

Nakon razgovora sa kćeri otac je nazvao navedeni broj te  upitao je li je dobio stožer MOST-a, što su mu i potvrdili. Nakon toga ih je upitao zbog čega je njegova kći izbačena sa spiska za prijevoz studenata, ali umjesto odgovora spustili su mu slušalicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je otac istaknuo najviše ga je povrijedilo što u Facebook poruci jasno piše da putnici mogu glasati po svojoj savjesti, ali u praksi se čini se to ne primjenjuje. 

Neovisni portal kontaktirao je Dalibora Milana kako bi prokomentirao cijeli slučaj: "Aktualnoj vlasti najviše zamjeram što su podijelili grad i građane, a na ovom primjeru to su i dokazali. Ja se zalažem za suprotno, želim grad bez podjela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo