ODLIČAN REZULTAT / Stručnjaci predviđaju: hrvatski BDP i u drugom tromjesečju porastao više od 2 posto

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Podsjetimo, u prvom tromjesečju hrvatsko je gospodarstvo poraslo 2,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je bio bolji rezultat nego se očekivalo

28.8.2016.
7:53
Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Zahvaljujući rastu potrošnje, industrijske proizvodnje i investicija, kao i doprinosu turizma, makroekonomisti procjenjuju da je hrvatsko gospodarstvo u drugom tromjesečju ponovno poraslo više od 2 posto, ali sporije nego u prethodnom kvartalu, doznaje Hina.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavit će krajem mjeseca prvu procjenu bruto domaćeg proizvoda (BDP) u drugom tromjesečju, a osam makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, procjenjuje u prosjeku da je gospodarstvo poraslo za 2,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove procjene rasta kreću se u rasponu od 2,1 do 2,5 posto. Bit će to već sedmo tromjesečje zaredom kako BDP raste, ali sporije nego u prethodnom.

Podsjetimo, u prvom tromjesečju hrvatsko je gospodarstvo poraslo 2,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je bio bolji rezultat nego što se očekivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo