RTL Danas /

Strani policajci i ove godine u Hrvatskoj: 'Ovo je peti put da dolazim u Hrvatsku na ispomoć. To je već kao da dolazim kući'

Image
Foto: RTL

Dosad je u projektu sudjelovalo dvadesetak zemalja s više od 800 policijskih službenika

3.7.2021.
7:30
RTL
VOYO logo

Već petnaestu godinu zaredom policajci iz europskih zemalja dolaze odraditi ljeto u Hrvatskoj, u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona". 

Osim redovnog policijskog posla, pomažu hrvatskim kolegama u komunikaciji s gostima koji su uglavnom iznenađeni kada na ljetovanju vide uniforme vlastite policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaze iz zemalja iz kojih nas posjećuje najviše turista, a reporteru RTL-a Danas Ivanu Dobranu priznaju da, uz to što rade, u Hrvatskoj uspiju i uživati. 

Istru će ovog ljeta, uz naše policajce, čuvati i trinaestero djelatnika policije iz šest europskih zemalja. Nekima je ovo prvo iskustvo u Hrvatskoj, a neki dolaze već godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je već peti put da dolazim u Hrvatsku na ispomoć. To je kao da dolazim kući. Tu su mi obitelj i prijatelji i svaki put sam sretna kada dođem", kazala je Marijana Kaldrmčić, policijska službenica iz Austrije.

Što sve kažu policajci koji su došli ove godine, iz kojih su zemalja i što kažu na to turisti, pogledajte u prilogu u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo