analiza damire gregoret / Nova pravila nisu sjela svim HDZ-ovcima: 'Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će poruku poslati Miro Kovač'

'Sljedeći tjedan u Sabor se vraćaju pripadnici desne struje Tomislav Tolušić i Goran Marić. Pitanje je kako će se oni postaviti prema tim pravilima igre'

18.9.2019.
19:00
VOYO logo

Najnovija stranačka pravila, kojima je vodstvo HDZ-a od članstva zatražilo jednoglasnu i bezuvjetnu potporu aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović nisu, čini se, baš najbolje sjela nekim HDZ-ovcima. 

Moglo se to iščitati iz njihovih odgovora iako su se mnogi trudili objasniti discipliniranje članova. No, neki poput zastupnika Steve Culeja, dali su do znanja da ih se ne može disciplinirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se ponašam u skladu s mojim savjetima. Mojim proračunom. Ja imam svog kandidata", rekao je jasno Culej.

"Ma gledajte, ja mislim da svaki pametan, kao što smo zaključili da nema nikakve potrebe za stresovima nego treba odraditi prvo predsjedničku kampanju." - Zašto mislite da on nije za Kolindu Grabar-Kitarović? Kovač? "Nisam reko da nije, nego bit će", poručuje Josip Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Plenković je i dalje u Saboru jer traje rasprava o izvješću o sastancima Europskog vijeća. 

"Plenkovićevi oponenti nisu homogeni, ali svi pripadaju desnoj struji"

Dan u Saboru provodi i reporterka RTL-a Damira Gregoret koja se uživo javila u RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojedinačna i izolirana iskakanja nisu problem, ali kad se zajedno zakotrljaju, onda to postaje problem za premijera i predsjednika HDZ-a. Njegovi oponenti nisu homogeni, ali svi pripadaju desnoj struji. Sljedeći tjedan se u Sabor vraćaju pripadnici te desne struje Tomislav Tolušić i Goran Marić. Pitanje je kako će se oni postaviti prema tim pravilima igre", kazala je naša reporterka i dodala:

"Nakon što je Miro Kovač u našoj emisiji najavio da i on ima ambicija preuzeti HDZ jučer je poručio da se podmeće Kolindi Grabar-Kitarović. Danas se prijavio za pojedinačnu raspravu u sabornici i bit će zanimljivo kakvu će poruku poslati stranačkom šefu", rekla je reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo