dobar odaziv / Štrajk ide dalje: U utorak neće raditi osnovne i srednje škole u ove tri županije

Cirkularni štrajk u školama se nastavlja

14.10.2019.
12:15
VOYO logo

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Sindikat hrvatskih učitelja na konferenciji za novinare izvijestili su da će u utorak štrajkati u Osječko-baranjskoj županiji, Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kazao je da je u srednjim školama danas u štrajku ukupno oko 75 posto zaposlenih. U osnovnima je, po podacima Sindikata hrvatskih učitelja, štrajkalo 86 posto zaposlenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je danas treći dan štrajka, za sada nema odgovora iz Vlade na zahtjeve učitelja i nastavnika da im se poveća koefcijent složenosti poslova za 6,11 posto. 

Premijeru Andreju Plenkoviću danas je zaprijetio i Milan Bandić čiji klub u Saboru podržava vladajuću većinu - ukoliko Vlada ne pristane na zahtjeve prosvjetara, njegovi zastupnici to više neće činiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka ne muče ni vas ni nas, neće ruku dići nitko u Klubu stranke, kojoj sam na čelu, dok se to ne napravi. To je sramota da se kalkulira oko toga je li važnije 15 fotelja ili 68.000 ljudi", izjavio je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo