Nova pravila / Stožer objavio tko je sve ušao u Hrvatsku po novim pravilima: 'Dovoljna je rezervacija za hotel'

Ministar Božinović je iznio podatke koliko je stranaca ušlo u Hrvatsku te što je potrebno da bi se dobilo dopuštenje

11.5.2020.
14:25
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji u 14 sati iznio je najnovije informacije o epidemiji koronavirusu u Hrvatskoj.

Ministar Davor Božinović je iznio podatke koliko je stranaca ušlo u Hrvatsku te što je potrebno da bi se dobilo dopuštenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od popuštanja mjera, ušlo je 667 stranih državlja. 285 Slovenaca, ali bilo je više od 20 Austrijanaca, Nijemaca, 60 državljana trećih zemalja, najveći dio iz BiH, nešto iz Srbije. O tome tko može ući u Hrvatsku na graničnom prijelazu odlučuje granična policija sukladno naputcima, sukladno epidemiološkim mjerama koje su propisane i, naravno, svim onim zahtjevima, odnosno uvjetima koji se moraju isputni", rekao je Božinović.

"Ako imate poziv na poslovni sastanak, naravno da će vas pustiti. Ukoliko situacija nije jasno definirana, preporučili smo stranim državljanima da se unaprijed nastoje informirati putem maila koji smo otvorotili mogu li zbog razloga koji navode ući u RH i onda dobiju odgovor pa je procedura na samoj granici puno brža. Što se tiče rezervacije za hotel, naravno da mogu, uz pridržavanje svih onih mjera koje će strani državljanin koji ulazi u Hrvatsku dobiti u pismenom obliku na granici i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera vezanih za otvaranje hotela, ugostiteljskih objekata, i tome slično", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o dolasku turista, osobito slovenskih koji pokazuju izniman interes za ljetovanjem na našoj obali, Krunoslav Capak je kazao:

''Imali smo telekonferencijski sastanak s kolegama iz Slovenije. Razgovaramo o toj tematici, razmjenjujemo epidemiološke podatke i iskustva u dvije susjedne države. Razgovaramo pod kojim uvjetima bi se mogao dopustiti ulazak i izlazak jednih i drugih preko granice. Na razini ministara će se razgovarati o dolasku turista.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo