STOŽER DONIO ČETIRI MJERE KOJE VRIJEDE ZA CIJELU HRVATSKU: / Uglavnom se radi o produljenju postojećih, ali ima i nekih promjena

Image

Božinović je na današnjoj presici predstavio četiri mjere koje vrijede za čitavu Hrvatsku i jednu za Dubrovačku županiju

12.3.2021.
11:48
VOYO logo

Na današnoj presici Stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović je predstavio četiri nacionalne mjere i jednu lokalnu, kazavši kako se radi uglavnom o produljenju postojećih mjera. No, došlo je i do nekih promjena vezanih uz kulturne priredbe.

Ograničenje okupljanja

"Kao što je najavljeno, upoznat ću vas s time da će Stožer donijeti četiri nacionalne i jednu lokalnu odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode nove mjere radi sprječavanja širenja virusa", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacija prijevoza putnika, trgovine, granice

Druga odluka je o izmjeni javne organizacije prijevoza putnika, izmjena odluka o posebnom uvođenju organizacije rada za djelatnost trgovine i odluka o privremenoj zabrani prelaza graničnih prijelaza u RH. Radi se o horizontalnim odlukama i primjena za sve odluke se produžuje do 31. ožujka, a stupaju na snagu 13. ožujka. Sve uvedene nužne epidemiološke mjere su iste, osim što će najveći dopušteni broj koji će moći biti prisutan na kulturnim programima određivati se u preporukama HZJZ koji će taj najveći dopušteni broj moći smanjivati ili povećavati", rekao je Božinović.

"Propisat će se detaljni protokoli mjera putem preporuke HZJZ-a. Neće se čekati odluka Stožera već HZJZ može određene mjere pooštravati ili ublažavati ovisno o situaciji. Omogućit će se uz strogo pridržavanje mjera natjecanja na otvorenom, i za niži rang natjecanja zbog djece i mladih sportaša", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjera za Dubrovačku županiju

"Što se tiče odluke na lokalnoj razini, radi se o produljenju mjera koje vrijede u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tako nam je najavljeno i mislim da je to dobra praksa. Očekujem od lokalnih i županijskih stožera koji imaju izražen rast da predlože sve što smatraju nužnim u skladu s lokalnom epidemiološkom situacijom", rekao je Božinović.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo