NESTALA PRIJE 9 MJESECI, SUMNJAJU DA JE UBIJENA: / 'Čulo se zapomaganje, kao da su joj začepili usta...'

Image
Foto: Provjereno

Početkom godine na području Vrpolja, sela s nekoliko desetaka stanovnika, nestala je Ana Lišnić.

15.12.2016.
18:02
Provjereno
VOYO logo

Informativni magazin Provjereno istražuje mogući slučaj ubojstva 62-godišnje Ane Lišnić koja se na dan nestanka uputila u uobičajenu šetnju iz koje se nikad nije vratila.

Ana je osoba s lakšom mentalnom retardacijom i simptomima demencije, a njezin nestanak, kao i sumnju na moguće ubojstvo, prijavila je njezina obitelj koja je isprva vjerovala u brz pronalazak, no nakon devet mjeseci potrage koja nije dala rezultata, počeli su sumnjati na zataškavanje cijelog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mogla netragom nestati

'Kretala se u jednom ograničenom području linearno, kretala se cestom, njezina fizička konstitucija nije dopuštala da bude negdje izvan ceste, odnosno najviše koji metar bi mogla biti lijevo ili desno. Zapravo, mi smo pretražili više od 11 kilometara četvornih terena', rekao je Mladen Mužinić iz HGSS-a za emisiju Provjereno, te dodao kako smatra da postoje vrlo male mogućnosti da je zalutala dublje u šumu.

Image
Foto: Provjereno

Iskaz svjedokinje

U međuvremenu se javila svjedokinja iz susjednog sela koja je odlučila javno progovoriti o cijelom slučaju. Kako kaže, pažnju su joj privukla dva automobila te škripa guma crnog golfa i jauci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidjela sam osobu ispod ceste, a nakon možda pola minute, minutu začulo se zapomaganje, kao da su nekom začepili usta, dvije su osobe ušle u crni automobil, čula se lupa dvoja vrata, došli su do kombija dolje i opet se čulo nekakvo zapomaganje', ispričala je svjedokinja prisjećajući se događaja te nedjelje.

Nakon što je saznala da je tog dana nestala žena iz Vrpolja primijetila je kako susjed vozi automobil crne boje, sličan onome koji je sudjelovao u komešanju kojem je svjedočila u nedjelju popodne. Potom je na automobilu uočila razbijeno vjetrobransko staklo. Tada je počela sumnjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiva policijska istraga

Odlučila je otići na policiju te prijaviti što je vidjela. Ispitivali su je u četiri različita navrata, a njezin iskaz na kraju su proglasili nekonzistentnim.

'Kad sam izašla od njih zadnji put, tresla sam se na spomen policije. Što se tiče iskaza, oni kažu da sam mijenjala, a nisam ništa promijenila', tvrdi svjedokinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvo policijsko postupanje obeshrabrilo je obitelj nestale, tada su i oni počeli sumnjati u istragu s obzirom na to da su ispitivanje jedine svjedokinje, kao i vještačenja potencijalno sumnjiva automobila, obavljena s velikim zakašnjenjem.

Image
Foto: Provjereno

Što se dogodilo s Anom?

Iz njima poznatih izvora doznali su kako je potencijalni osumnjičenik u prijateljskim odnosima s visoko pozicioniranim policajcem. Sve to dovelo je do pojačane sumnje da se pokušava nekog zaštititi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo dogodilo s Anom, osobom s blagom retardacijom i lošeg tjelesnog stanja, do danas je nepoznanica. Je li bila žrtva naleta automobila, odvezena i odbačena zbog prikrivanja ubojstva ili je jednostavno odlutala na mjesto gdje joj iskusni tim gorske službe spašavanja ne može ući trag?

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo