ŠTO PETROV NUDI? / Evo što piše u dokumentu koji HDZ i SDP danas intenzivno proučavaju

19.12.2015.
8:57
VOYO logo

Dokument koji je Božo Petrov sinoć predstavio Tomislavu Karamarku i Zoranu Milanoviću zove se "Preliminarni okvir dogovora za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove Vlade RH", a šefovi dviju velikih koalicija na osam se točaka imaju očitovati potvrdno ili niječno.

Oni su ga sinoć odbili potpisati dok ga ne prouče, za što su od Petrova dobili 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici trebaju odgovoriti prihvaćaju li sudjelovanje u Vladi u kojoj bi bili prisutni predstavnici Mosta, HDZ-a (Domoljubne koalicije), SDP-a (koalicije Hrvatska raste) i stručnih nestranačkih osoba. Svi predloženi kandidati, stoji u sporazumu, ući će u Vladu samo na temelju konsenzusa.

Image
ODLUKA PADA DANAS: /

HDZ i SDP odlučuju o sporazumu koji im je predložio Most

Image
ODLUKA PADA DANAS: /

HDZ i SDP odlučuju o sporazumu koji im je predložio Most

Premijer neutralna osoba?

Most želi da predsjednik Vlade bude konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta, te da sve tri strane u Vladi sudjeluju preko stranačkog predstavnika na položaju jednog od potpredsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi, stoji dalje u sporazumu, mogu, ali i ne moraju, sudjelovati preko svojih stranačkih predstavnika, nestranačkih kao i kandidata drugih stranaka na položaju ministara prema trojno dogovorenom udjelu, pri čemu će se za svakog kandidata tražiti konsenzus svih strana.

SPD i HDZ moraju se izjasniti i prihvaćaju li mogućnost sudjelovanja u predlaganju svojih kandidata u sva druga tijela i ustanove u nadležnosti Vlade sukladno trojnoj raspodjeli, uz pravilo konsenzusa svih strana za svakog kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako tako moraju potpisati da prihvaćaju konstituiranje Hrvatskog sabora i izbor predsjednika trojnim konsenzusom, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike