MILANOVIĆ MINISTRIMA ZA KRAJ: /

"Bili ste sjajni, nisam ni ja bio baš tako loš"

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček
5.11.2015.
10:45
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

U Banskim dvorima održana je posljednja sjednica Vlade u ovom mandatu. Doneseno je nekoliko odluka, među kojima i dopuna odluke o isplati božićnice umirovljenicima.

Premijer Zoran Milanović čestitao je u četvrtak, na početku posljednje sjednice Vlade prije parlamentarnih izbora, svim ministrima na njihovome radu u protekle četiri godine ustvrdivši kako su radili dobro, što će biti dovoljno za novi mandat.

"Čestitam i zahvaljujem svima. Zadovoljan sam s vama, bili ste sjani, a nisam ni ja bio baš tako loš", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako su svi u Vladi radili za dobrobit svoje zemlje, svoje domovine, najbolje što su mogli.

"Radili smo dobro, dovoljno za još jedan mandat"

"A to najbolje je objektivno dobro. Vidjet ćemo što nosi narod, spremni smo za još jednu provjeru povjerenja", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uputivši zahvalu na radu i bivšim članovima Vlade, Milanović je, uz pljesak ministara, zaključio: " "Radili su svi dobro, neki bolje, neki samo dobro, ja recimo jedva dobro. Ali, to je dovoljno za još jedan mandat".

Božićnica ide na zaštićene račune

Novost je isplata novca onima koji su blokirani. Naime, njima će se božićnica isplatiti od 19. do 24. prosinca na zaštićene račune. Osim toga, iz proračuniskih zaliha odobreno je 10 milijuna 800 tisuća kuna za trošak zbrinjavanja izbjeglica, javlja HRT.

Vlada je prihvatila prijedlog odluke o donošenju Strategije za suzbijanje pogrešaka, zlouporabe i korupcije na području socijalne zaštite za razdoblje od 2015. do 2020., kao i prijedlog uredbe o uvjetima, načinu i postupku raspolaganja tražbinama s naslova poreznog duga u predstečajnom i stečajnom postupku.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o prijenosu prava upravljanja stanovima u vlasništvu Republike Hrvatske na Ministarstvo branitelja i Prijedlog odluke o prijenosu prava upravljanja stanovima u vlasništvu Republike Hrvatske s Ministarstva obrane na Ministarstvo branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Rotim imenovan predsjednikom Nacionalnog savjeta za dentalnu medicinu

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Željka Rotima predsjednikom Nacionalnog savjeta za dentalnu medicinu, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovima Nacionalnog savjeta imenovani su Tomislav Benjak, Jasna Dvoršćak, Ivana Čuković-Bagić, Ivan Alajbeg, Hrvoje Pezo i Vjekoslav Jerolimov, kao predstavnici Ministarstva zdravlja i ustanova utvrđenih Odlukom o osnivanju Nacionalnog savjeta za dentalnu medicinu.

Hina/HRT/Danas.hr

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo