STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: / Veliki pad temperature osjetit ćemo već u petak; Vakula otkrio kakav će nam biti uskrsni vikend

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Sunčanom i nešto toplijem vremenu možemo se nadati tek u ponedjeljak

1.4.2021.
22:43
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Od petka nam se sprema promjena vremena - uz više oblaka kiše ili pljuskova će biti već ujutro, ali osobito popodne i krajem dana, prognozira za RTL metereologinja Damjana Ćurkov.

Image

I Zoran Vakula za HRT najavljuje promjenu vremena, pri čemu će najkišovitije biti u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zahladnjenja, kiša

Tijekom produljenog blagdanskog vikenda hladnije, te vjerojatno najoblačnije i najkišovitije u subotu prijepodne, kada je ponegdje u gorju moguć i snijeg, a ponekog naleta kiše pa i pahulja vjerojatno će biti i u još hladniju nedjelju.

Osjet hladnoće u unutrašnjosti će pojačavati povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeveroistočni vjetar, na istoku i sjeverozapadni. Najviše sunčanog vremena u većini krajeva na Uskrsni ponedjeljak, kada će uz južni i jugozapadni vjetar temperatura ponovno malo porasti. No, valja upozoriti na jutarnji mraz, osobito u ponedjeljak, i to ne samo pri tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na Jadranu promjena vremena stiže u noći i prvom dijelu subote, kada će biti pljuskova i grmljavine, te najprije umjerenog i jakog juga, zatim gdjegod još jače bure, na udare i olujne. No, već u sunčaniju i svježiju nedjelju slijedi njezino slabljenje, a u još stabilan ponedjeljak ponovno će zapuhati jugo i jugozapadnjak.

Ni idući tjedan neće biti proljetni

Prema sedmodnevnim prognozama, sredinom idućeg tjedna očekuje nas novo pogoršanje uz kišu, snijeg i novi pad temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo