Oglasio se i meteoalarm /

Stiže promjena vremena! Olujno nevrijeme, puno kiše, opasnost od tuče i drastičan pad temperatura

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/Tomislav Miletic/PIXSELL

Od sredine dana dolazi nam promjena vremena koja će najprije zahvatiti sjeverni Jadran

7.7.2019.
10:00
Kristina Stedul Fabac/Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Stiže nam izraženija promjena vremena! Od sredine dana na kopnu i sjevernom Jadranu računajte na grmljavinske pljuskove, jak vjetar, a velika je vjerojatnost i za tuču. Usto, mogući su i obilni izljevi kiše. Tempratura bi se nakon nevremena mogla spustiti za desetak stupnjeva. U Dalmaciji veći dio dana ostaje sunčano i vrlo vruće, ali prema večeri, oko Zadra i Šibenika računajte na nevere, kazala je RTL-ova meteorologinja Željka Pogačić.

Od sredine dana dolazi nam promjena vremena koja će najprije zahvatiti sjeverni Jadran, a kasnije i središnju i gorsku Hrvatsku, poslijepodne pak i Slavoniju gdje se mogu očekivati grmljavinski pljuskovi, jak vjetar, a velika je vjerojatnost i za tuču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura će u sjeverozapadnoj Hrvatskoj prema sredini dana rasti do 30 stupnjeva, bit će vrlo vruće i sparno. Sa zapada će stizati grmljavinski oblaci. Oluje praćene tučom, moguće i većeg zrna, izgledne su na cijelom području, osobito na istoku i sjeveru Hrvatske. Zapuhat će na udare jak sjeverac i osjetno će osvježiti. 

Puhat će jak vjetar, na mahove i olujni kao i tuča, moguće i debljeg zrna. Mogući su i obilni izljevi kiše, osobito na području sjevernog Jadrana. Navečer okreće na jaku buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad temperatura

Prije toga će biti vruće, na istoku i vrlo vruće. Temperatura bi se nakon nevremena u čitavoj zemlji mogla spustiti za desetak stupnjeva. Sparine će napokon popustiti te ćemo tako sljedećeg tjedna lakše disati. Do kraja tjedna bit će svježije nego proteklih dana. U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne će biti vrlo vruće, od 31 do 33 stupnja. Sparinu će prekinuti izraženiji grmljavinski pljuskovi i pojačan vjetar, a izgledna je i tuča, osobito u zapadnijim predjelima i duž Posavine. 

U Dalmaciji veći dio poslijepodneva sunčano i vrlo vruće. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, u unutrašnjosti pojačan. Međutim, kasnije popodne na sjeveru postoji veća vjerojatnost za pljuskove, osobito navečer. More ugodno toplo. 

Image
Foto: Pixsell

Narančasto upozorenje

DHMZ je za dio Hrvatske objavio narančasti meteoalarm. Nestabilno vrijeme očekuje nas i u novom tjednu, a temperatura će idućih dana biti u osjetnom padu. Lokalne bujične poplave, udari vjetra i tuča mogli bi prouzročiti veliku štetu na imovini i uzrokovati prekide u aktivnostima na otvorenom i u prometu. Dalmaciju to čeka nekoliko dana kasnije, a do tada su na snazi upozorenja na vrućine i pojačanu buru. 

U ponedjeljak poslijepodne i u noći na utorak na kopno stiže novo pogoršanje. Od utorka, i u Dalmaciji češći pljuskovi i svježije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo