STIŽE NAM PROMJENA VREMENA: / Frontalni sustav putuje s Alpa i već se osjeti u zraku, evo što nas čeka u novom tjednu

Image
Foto: Pixsell

Nakon više od 10 dana nestabilnog vremena, od srijede je u cijeloj zemlji na vidiku nekoliko suhih dana u nizu

23.5.2021.
11:29
Pixsell
VOYO logo

Ovog vikenda velik dio Europe nalazi se pod oblacima. Zapadnim dijelovima Hrvatske noćas se približio frontalni sustav koji je jučer bio iza Alpi koji će nam u nastavku dana donijeti malo kiše, ali će se tijekom nedjelje raspasti, prognozira RTL-ova meteorologinja Željka Pogačić.

Do kraja dana

"Današnje će prijepodne u zapadnim predjelima biti oblačnije nego u ostatku zemlje. Pritom će biti i kiše, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, u Međimurju, Zagorju, gorju i na sjevernom Jadranu. Istok i Dalmacija će uživati u najviše sunčanog vremena. Na moru uz još umjereno, često jako jugo i valovito more. Jugozapadnjak će sasvim oslabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti promjenjiv: bit će u početku još dosta oblaka i povremene kiše malih količina ili lokalnih pljuskova, ali i kraćih sunčanih razdoblja.

Puhat će slab jugozapadnjak, okrenuti predvečer na sjeverni. Temperatura će biti nešto niža od jučerašnje, oko 20 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu će popodne više oblaka nego ujutro. No, tek bi u zapadnijim predjelima moglo biti i ponekog kratkotrajnog pljuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje toplo, od 21 °C do 24 °C . Zapuhat će i zapadni vjetar. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će popodne biti najviše sunčanog vremena. Ipak, stići će kasnije popodne i red oblaka nad sjevernu i dio srednje Dalmacije, ali se kiša ne očekuje. Jugo će oslabjeti i bit će ugodno toplo. Na sjevernom Jadranu će sutra popodne biti najviše oblaka. Oko Rijeke, na dijelu Istre i u Gorskom kotaru će biti malo kiše i ponekog pljuska. Jugo na moru i jugozapadnjak u gorju će oslabjeti. Temperature slične jučerašnjima".

Image
'OVO JOŠ NIJE EKSTREMNO, ALI...': /

Vakula ima loše vijesti za većinu onih koji su vikend htjeli provesti vani - stižu problemi

Image
'OVO JOŠ NIJE EKSTREMNO, ALI...': /

Vakula ima loše vijesti za većinu onih koji su vikend htjeli provesti vani - stižu problemi

Od srijede stabilizacija

"Tek od iduće srijede na kopnu možemo računati na stabilizaciju. Do tada će biti nešto svježije uz pljuskove ili povremenu kišu i to većinom na zapadu unutrašnjosti. Na istoku bi u utorak kiša mogla sasvim izostati, uz osjetno više temperature. Vjetar će biti slab i svakodnevno drukčijeg smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu će do srijede biti najviše oblaka. Bit će kiše, a u ponedjeljak su mogući i izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačanu buru. Dalmacija ostaje suha, uglavnom sunčana. Od srijede duž cijele obale stabilnije. Temperatura se neće odviše mijenjati. Dakle, nakon više od 10 dana nestabilnog vremena, od srijede je na vidiku nekoliko suhih dana u nizu i to u cijeloj zemlji", prognozirala je Pogačić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo