Proširenje Lex Agrokora /

Stiže li lex Uljanik? 'Postoje zakonski načini kako se baviti ovom temom'

Image
Foto: Dusko Marusic/Miranda Cikotic/PIXSELL

Račun 3. Maja danas je odblokiran što je prvi korak prema isplati plaća

20.8.2018.
22:20
Dusko Marusic/Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Radnici u pulskom Uljaniku i riječkom 3. Maju još nisu dobili plaće. Za srijedu najavljuju štrajk - ako uprava brodogradilišta, nakon danas propalog pokušaja mirenja, ne nađe novac za isplatu. 

Radnici Uljanika najavili oštre mjere: 'Ako do sutra nema plaće za 4.500 radnika, krećemo u štrajk'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račun 3. maja danas je odblokiran što je prvi korak prema isplati plaća. No, tko će dati novac još nije poznato. Dok se za spas čekaju Vlada i ulagači u škverove, iz oporbe predlažu da se, po uzoru na Lex Agrokor donese - lex škver. Na taj prijedlog župana Komadine premijer Plenković uzvraća da Vlada čini sve što može da spasi posrnulu brodogradnju.

"Proširenje Lex Agrokora i na takve pravne subjekte i trgovačka društva kao što su Uljanik i 3. maj jer ne može se biti alibi da plan i program ne valja ili se treba dopuniti da Uprava nije napravila ovo, da Uprava nije napravila ono jer Lexima Agrokorima i Lex škverovima se razvlači Uprava i država preuzima odgovornost  Zlatko Komadina (SDP), primorsko-goranski župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate da smo mi imali određene izmjene Zakona o predstečajnoj nagodbi. Dakle postoje različiti mehanizmi kako da se današnji zakonodavni okvir, znamo da Uljanik ima manje od 5.000 zaposlenika, odnosno sve skupa zaposlenika u društvima u okviru d.d.-a. S te strane postoje drugi zakonski načini kako se baviti ovom temom", kazao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo