OVO JE OZBILJNO POGORŠANJE / Stiže grmljavinsko nevrijeme, pljuskovi, upaljen i meteoalarm! Krenut će već danas poslijepodne, a sutra...

Do sredine dana već se očekuje i porast naoblake u najzapadnijim područjima i na sjevernom Jadranu

31.8.2022.
10:14
VOYO logo

Nakon kratkog predaha od nestabilnosti, ali ne i sparine, danas očekujemo u popodnevnim satima sve više vlage sa zapada, a pravo pogoršanje u noći na četvrtak, prognozirao je Dorian Ribarić za RTL. Meteorologinja N1 Tea Blažević najavila je s prvim danom rujna i početkom klimatološke jeseni ipak malo niže temperature.

Dorian Ribarić je naglasio da će danas ujutro i prijepodne još uvijek biti pretežno sunčano. Rijetko po gorskim kotlinama i uz obale rijeka u ranojutarnjim satima uz kratkotrajnu maglu. No, do sredine dana već se očekuje i porast naoblake u najzapadnijim područjima i na sjevernom Jadranu. Vjetar uglavnom slab, samo pod Velebitom prolazno umjerena, lokalno pojačana bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ je upalio žuto upozorenje za dijelove Hrvatske, što indicira potencijalno opasno vrijeme zbog grmljavinskog nevremena.

Image

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali sve oblačnije i nestabilnije. Sve će izgledniji biti pljuskovi, prema večeri i sve izraženiji osobito u južnim predjelima te uz granicu sa Slovenijom. Zapuhat će do kraja dana umjeren, ponegdje pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će i osjetno osvježiti. No, do tada još uvijek vrlo toplo, mjestimice vruće i sparno. Na istoku još djelomice sunčano, postupno oblačnije na zapadu. No, vjetar tek kasnije slab do umjeren sjeverni pa će sparina ovdje biti i malo neugodnija. Temperatura između 28 i 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji još prevladavajuće sunčano, no nešto oblaka će se početi pojavljivati u sjevernijim predjelima te osobito u zaobalju, gdje postoji i mala mogućnost za koji pljusak. Vjetar uglavnom slab, s mora, a bit će vruće. Na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka, ali će sve tmurnije biti u unutrašnjosti Istre te osobito u gorju gdje se uglavnom očekuju pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, navečer i izraženiji. Vjetar uglavnom slab, a temperatura uglavnom između 26 i 30 °C, niža samo u višem gorju.

Idućih dana na kopnu i moru

Pred nama je na kopnu jedno nestabilnije razdoblje. U četvrtak se radi o jednom jačem naoblačenje s kišom i pljuskovima, a uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar će osjetno zahladiti. Bit će danju lokalno jedva i 20 °C. No, od petka postupno sve sunčanije, za vikend uz južinu opet sve toplije, ali u nedjelju uz izglednije pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenjivo i svježije će biti i na Jadranu. U četvrtak posvuda povremena kiša i lokalno izraženiji pljuskovi, a nakon razvedravanja pokoji neverin je u petak moguć još uvijek u Dalmaciji. Od subote po južini sve tmurnije na sjevernom dijelu, sve vjerojatnija kiša, a kišovitije i nestabilnije će biti u nedjelju. Idući tjedan, čini se, opet vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo