sedam dana potrage / Starac nestao na planini: očajni sin nudi 100.000 kuna onome tko mu pronađe oca

Pilot paraglajdera Josip iz Bibinja uzletio je prije tjedan dana s velebitskog Libinja. Dopratio ga je otac kojemu se nakon toga gubi svaki trag. Otada ga traže, a očajna obitelj sada nudi i novčanu nagradu za pronalazak

22.11.2016.
19:45
VOYO logo

Na oko 700 metara nadmorske visine na Velebitu sedmi dan traje potraga za 81-godišnjim Josipom Cindrićem koji je nestao na predjelu Libinja. Spasioci daju sve od sebe, ali starcu nema traga, pa je očajna obitelj ponudila i nagradu.

"100.000 kuna tko mi nađe oca. Toliko imam, toliko mogu dati odmah. To je sve što mogu jer mi više nemamo ideje, ne znamo ni gdje tražiti. Ovdje smo sve pretražili", zavapio je sin nestalog Josip Cindrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potrazi su već tjedan dana pripadnici GSS-a i njihovi psi iz Zadra, Gospića, Šibenika, Splita i Orebića. Tragalo se iz zraka vojnim helikopterom i dronom, ali za sada bez uspjeha.

"Uglavnom je bilo oko 30 ljudi svaki dan s tim što je u nedjelju bilo čak 72 osobe. Najveći dio terena je onda i ponovljen i proširen. Prijeđeno je stvarno sve što je prohodno", pojasnila je Jana Mijailović iz HGSS Stanice Zadar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve pretražene lokacije su označene GPS-om i unesene na kartu. Hladnoća, magla i kiša otežavaju potragu.

"Ovo je vrlo zahtjevan teren, škrape, pa su tu razni skokovi i po par metara visine, a to sve treba proći. Treba pročešljati da bi mi bili sto posto sigurni da čovjek nije tu", istaknula je Jelena Mijić iz HGSS stanice Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin Josip je paraglajder kojemu je otac Josip trebao vratiti automobil u podnožje planine i pokupiti ga nakon leta. Automobil je ostao na tom mjestu.

"Ja sam poletio i otišao na jugozapad, da li ga je to povuklo da vidi da nisam možda pao jer sam odma otišao dolje... Ja sam mu bio sve. Da li je on tu trčao, da li je on to mogao, mi to ne znamo", rekao nam je sin nestalog Josip Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga je krenula od mjesta na kojemu je vitalni starac viđen zadnji put.

"Toliko sam volio ovu planinu. Ne znam koga sam više volio - oca, planinu ili letenje. Sve ću to zaboraviti, nikada više neću tu doć", rekao nam je Josip kroz suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toliko dana i hladnih noći, sve je manja nada da mu je otac živ, ali svaka informacija i pomoć u traganju su dobrodošli.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo